متن خبر:
همایش "اگرواکولوژی؛ حاکیمت غذایی و امنیت غذایی" چهارشنبه 11 اسفند 1395 12 در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
این همایش با همکاری پژوهشکده علوم محیطی، انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی و موسسه توسعه پایدار و محیط زیست(سنستا) برگزار شد. در اين نشست علمي يك روزه، چند تن از پژوهشگران و صاحبنظران ایرانی و خارجی در حوزه اگرواکولوژی و کشاورزی پایدار، یافتهها و نظرات خود را برای علاقه مندان حاضر در همایش ارایه دادند.
در ابتدا، دکتر لیاقتی، رئیس پژوهشکده علوم محیطی ضمن خوشامد گویی، با بررسی و تحلیل "نقش اگرواکولوژی در دستیابی به حاکمیت غذایی و امنیت غذایی پایدار" گفت: مسئله غذا و امنیت غذایی مسئلهای است که بطور روزانه با آن سروکار داریم؛ مصرف منابع طبیعی، ناگزیر ما را در مسیر انحطاط کره زمین
قرار میدهد و اگر به این شیوه ادامه دهیم تا سال ۲۰۳۰، کره زمین را نابود خواهیم کرد.

وی افزود: با الگوهای غلط، امنیت غذایی و حاکمیت غذایی از بین میرود؛ مسائل اجتماعی جوامع باید به سرعت بررسی شود و مسائل اقتصادی طبق الگوی اقتصاد اکولوژیک انطباق یابد.
سخنران بعدی، دکتر عمادی پژوهشگر مسائل پایداری در تولید غذا و مشاور فناوری وزیر جهاد کشاورزی، در سخنانی با عنوان "بازنگری در مفهوم امنیت غذایی"، تاکید کرد: بازنگری در مفاهیم ضروری است؛ نگاه مسلط بر جهان، امنیت غذایی را دسترسی همه مردم به غذای کافی و در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم میداند. پایداری در تامین غذا مسئلهای غیر قابل انکار است.
وی، تصریح کرد: به هیچ عنوان کمبود مواد غذایی در جهان نداریم، مشکل در موجودیت غذا نیست بلکه مسئله اساس نحوه توزیع غذاست، غذای موجود در جهان در شرایط کنونی میتواند کل جهان را تغذیه کند
پروفسور محمد تقی فرور، رئیس موسسه توسعه پایدار و محیط زیست به نمایندگی از پروفسور پمبر، استاد اگرواكولوژي از دانشگاه Coventry انگلستان و مدیر مرکز اگرواکولوژی، آب و تاب آوری، سخنران دیگر این نشست بود.
وی گفت: اگرواکولوژی معتقد است که باید به روش و دانشهای محلی تکیه کرد تا بتوان به حاکمیت و امنیت غذایی دست یافت؛ باید یک جابهجایی عظیم در نظام تولیدی ایجاد کرد یعنی محصولات به صورت محلی تولید و مصرف گردند.
دیگر مهمان خارجی، خانم دکتر ليم لي چينگ، پژوهشگر ارشد حوزه امنيت غذايي و عضو شبکه ستاد پژوهشی کشاورزی پایدار و شبکه جهان سوم، به بررسی "الگوي انتقال از كشاورزي صنعتي به سمت سيستمهاي كشاورزي اكولوژيكي متنوع" پرداخت.
وی گفت: باید در قالب برنامههای آموزشی، سیاستهای غذایی ناکارآمد کنونی را تغییر داد؛ ما در بطن بحران هستیم، هم اکنون باید برای رهایی از این بحران اقدام کرد.
دکتر ليم لي چينگ، کشاورزی رایج را دارای اثرات منفی بسیاری دانست و اظهار داشت: شرکتهای غولآسای چندملیتی برای کسب سود اقتصادی این نوع کشاورزی را سرپا نگه داشتهاند که آموزش و آگاهی رسانی برای تغییر این وضعیت خصوص ضروری است.
در پایان دو تن از کشاورزان که به شیوه بوم شناختی مزارع خود را مدیریت می کنند و در طرح کشاورز- نانوا مشارکت دارند، تجربیات عملی خود را به اشتراک گذاشتند.
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1395/12/16
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
منبع: روابط عمومي
تعداد مشاهده: 187