Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

ششمین جلسه کرسی راهبردی محیط زیست پژوهشکده علوم محیطی برگزار شد

$
0
0
متن خبر:
ششمین جلسه کرسی راهبردی محیط زیست با ادامه بررسی موضوع «بلایای طبیعی» با حضور اعضای پیوسته و مهمانان مدعو و با سخنان دکتر مبرقعی دبیر کرسی، سه شنبه سی ام خرداد ماه در پژوهشکده علوم محیطی برگزار شد.
korsi.gif

در این جلسه، دکتر امی دانش آموخته دکترای زلزله شناسی به عنوان سخنران مدعو حضور داشت.
در ابتدای جلسه، با تشریح آخرین نسخه از بیانیه کرسی توسط دکتر مبرقعی برای اعضا، نظراتی به منظور بهبود و ارتقای سند بیانیه از سوی اعضا مطرح و مقرر شد نسخه اصلاح شده به عنوان نسخه مصوب مدنظر قرار گرفته و برای اعضای ارسال شود.
از مهمترین تغییرات در این بیانیه، قرار دادن بخشی از اسناد بالادستی در بخش ضمایم، اصلاح موضوعات و تدقیق بخشی از اهداف تشکیل کرسی بود. همچنین مقرر شد الویت بندی بین موضوعات پیشنهادی در بیانیه توسط دبیر کرسی صورت گرفته و در جلسه آتی کرسی مطرح شود.
korsi1.gif

در ادامه جلسه موضوع بلایای طبیعی به عنوان یکی از مهمترین مسائل مرتبط با محیط زیست و امنیت ملی در دستور کار قرار گرفت.
دکتر سلما امی دانش آموخته دکترای زلزله شناسی به عنوان سخنران مدعو به بیان مسئله و اهمیت توجه به بلایای طبیعی در کشور پرداخته و ضمن ارائه آماری از جایگاه ایران از نظر خطرپذیری و خسارات مربوط به بلایای طبیعی در جهان در قالب گام های چهارگانه مصوب در بیانیه کرسی به بیان تحلیل وضعیت موجود و روند ها، آنالیزSWOT ، گذار تطبیقی و ارائه پیشنهادهایی به منظور بهبود وضعیت و ساماندهی، پیشگیری و مقابله با بحران­های طبیعی در کشور پرداخت.
وی ضمن اشاره به توجه اندک به پیشگیری از بلایای طبیعی در کشور و تمرکز بر ساماندهی پس از وقوع، بر لزوم توجه بیش از پیش به مسئله پیشگیری و آمادگی در برابر وقوع بلایای طبیعی از دو جنبه سازه ای و غیر سازه ای تأکید کرد.
پس از ارائه سخنرانی، حضار در خصوص مباحث مطرح شده نقطه نظراتی را بیان داشتند که اهم آن عبارتند از:
·       لزوم توجه به مسئله آمایش سرزمین و توزیع مناسب جمعیت در مناطق کم خطر
·       لزوم تعامل بیش از پیش میان نهادهای درگیر در امر کنترل بلایای طبیعی
·       توجه به مسئله بیمه و گسترش آن در جامعه به منظور جبران خسارات احتمالی و افزایش سطح امنیت مالی در جامعه و سطح بندی و متناسب نمودن میزان حق بیمه با میزان خطر پذیری مناطق
·       لزوم اطلاع­رسانی گسترده و فرهنگ­سازی به منظور شناخت نقاط پرخطر و حفظ حریم های مربوطه
·       ضرورت توجه به سه رکن ساختار تشکیلاتی، بودجه مناسب و برنامه زمان بندی مشخص برای مقابله با بلایای طبیعی
·       لزوم تقویت بنیه اجرایی برای مقابله با بلایای طبیعی
·       ضرورت توجه به مسایل مرتبط با بلایای طبیعی و مخاطرات آن در فرایند توسعه زیر ساخت ها به ویژه زیرساخت های توسعه شبکه گاز رسانی و شبکه جمع آوری فاضلاب
·       تقویت بخش پیش بینی حتی در پیش بینی­های بسیار کوتاه مدت که می­تواند بسیار موثر بوده و از میزان خسارات جانی و مالی بکاهد.
·       رتبه ریسک بلایای طبیعی ایران در سال 2010 در جهان سوم بوده است، بیشترین میزان مرگ و میر در کشور مربوط به زلزله و بیشترین خسارت را خشکسالی در کشور وارد می­سازد.
·       پیشنهاد شد با توجه به اهمیت موضوع در راستای تهیه یک پیشنهاد پژوهشی مدون برای زلزله در تهران اقدام لازم از سوی کرسی صورت گیرد.
در پایان جلسه شرکت کنندگان در ضیافت افطاری که از سوی پژوهشکده تدارک دیده شده بود شرکت کردند.

گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1396/04/10
ویژه: بلی
گروه منبع: پژوهشکده ها
تعداد مشاهده: 190

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>