متن خبر:
دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه، سهشنبه 27 مردادماه مهمان برنامه «طلوع» شبکه 4 سیمای جمهوری اسلامی ایران بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر طهرانچی طی 30 دقیقه برنامه زنده به معرفی دانشگاه و جایگاه علمی آن در منطقه و جهان پرداخت و فعالیت های این دانشگاه را در جهت اجرای نقشه جامع علمی کشور تشریح کرد. مهمترین مباحث مطرح شده توسط رئیس دانشگاه به شرح زیر است:
54 درصد دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی هستند
دکتر طهرانچی ضمن معرفی دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه شهید بهشتی با عمری بیش از نیم قرن، در حال حاضر دارای 18 هزار دانشجو است که در 19 دانشکده، 13 پژوهشکده و 237 رشته علمی مشغول به تحصیل هستند و 54 درصد از این تعداد را دانشجوی دوره تحصیلات تکمیلی تشکیل می دهند.
84 پله صعود در رتبه بندی جهانی
رئیس دانشگاه با اشاره به جایگاه دانشگاه در سطح بین المللی گفت: بر اساس آخرین نتایج نظام رتبهبندی که براساس کیفیت پژوهش است، دانشگاه شهید بهشتی به همراه 12 دانشگاه ایرانی میان ۷۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است.
وی افزود: دانشگاه شهید بهشتی رتبه 584 مرجعیت علمی را بدست آورد که شاهد 84پله صعود رتبه دانشگاه در طول یکسال بودیم و این صعود، بالاترین میزان جهش علمی در دانشگاه های کشور محسوب می شود.
گسترش تعاملات بینالمللی از مهم ترین اهداف دانشگاه شهید بهشتی است
دکتر طهرانچی برنامه ریزی برای حضور موثر در منطقه و جهان از سیاست های مهم دانشگاه دانست و با اشاره به برگزاری دوره های علمی برای دانشجویان خارجی، افزود: دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی با همکاری بنیاد سعدی با حضور بیش از 200 دانشجو از 37 کشور، از سیزدهم مردادماه تا نهم شهریور در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است. این دانشگاه پیش از این نیز میزبان جمعی از دانشجویان عربی رشته نانوبیوتکنولوژی بود که برگزاری دوره آموزشی استقبال خوب این دانشجویان را در پی داشت.
تحریم ها اراده ما را قوی تر کرد
دکتر طهرانچی در ادامه به تحریمهای اتحادیه اروپا علیه دانشگاه شهید بهشتی اشاره و تاکید کرد: تحریم یک نهاد علمی توسط اتحادیه اروپا، نقطه سیاهی در تاریخ علم برای غرب خواهد بود. تحریمها ما را در حرکت رو به جلو مصممتر کرد.
وی افزود: افزایش تعاملات بین المللی، ارتقاء جایگاه دانشگاه در نظام رتبه بندی جهانی و افتتاح آزمایشگاه های پیشرفته، از نتایج تحریم دانشگاه توسط اتحادیه اروپا هستند.
گسترش حوزه مهندسی در دانشگاه شهید بهشتی
رئیس دانشگاه، با اشاره به سیاستگذاری های دانشگاه برای گسترش حوزه مهندسی، از نگاه جدید به این حوزه در دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و گفت: با الحاق دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور به این دانشگاه، گامهای بلندمدتی برای گسترش رشته های مهندسی برداشته شده است. اولویت اصلی در این حوزه نیاز محوری است و براین اساس برنامه هایی در حوزه های آب، انرژی و محیط زیست در دستور کار قرار گرفته است.
ماموریت محوری سرلوحه فعالیت پژوهشکده های دانشگاه
وی در ادامه به تشریح برنامه های پژوهشکدههای دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه شهید بهشتی دارای 13 پژوهشکده است؛ ماموریتمحوری و بینرشتهای بودن از مهمترین ویژگی های این پژوهشکده هاست. راهاندازی نخستین هرباریوم گیاهان دارویی کشور و تولید داروی ضد سرطان توسط پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی همچنین برگزاری کنگرههای دوسالانه در حوزه خانواده و برپایی کلینیک تخصصی توسط پژوهشکده خانواده شهید بهشتی از جمله این فعالیت ها هستند.
هم افزایی دانش، مسائل جامعه را چندوجهی بررسی می کند
«طرح هم افزایی دانش» یکی دیگر از مباحث مطرح شده دراین گفتگو بود. رئیس دانشگاه ضمن معرفی این طرح اظهار داشت: طرح هم افزایی دانش با هدف ساماندهی مشاركت دانشگاه در نظام مدیریتی و برنامه ریزی كشور در دانشگاه شهید بهشتی اجرا می شود.
وی تصریح کرد: در این طرح با هدایت سمت و سوی پاياننامههاي مقاطع تحصيلات تكميلي در پی آن هستیم که سرمایه ملی موجود در حوزه تحصیلات تکمیلی را به سرمایه دانشی تبدیل کنیم.
آفت مدیریت دانش، عدم ثبات است
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود، بلند مدت بودن را مهمترین ویژگی رویکردها و سیاست های علمی عنوان و تصریح کرد: برای بهره برداری موثر و مفید از برنامه ها و سیاستگذاریهای علمی، بایدمدیریت دانش در کشور با ثبات باشد.
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1394/05/28
تاریخ انقضای خبر: 1394/06/04
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
منبع: روابط عمومي
تعداد مشاهده: 918