متن خبر:
نشست تخصصی «چالشهای توسعه شهری در اندیشه ایرانشهر» با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این نشست که یکشنبه 25 بهمن ماه در تالار دلبری دانشکده معماری و شهرسازی تشکیل شد، دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی، دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه، دکتر زرگر رئیس دانشکده معماری و اعضای هیات علمی، دانشجویان و جمعی از اندیشمندان حضور داشتند.
دکتر شریفزادگان مدیرگروه شهرسازی دانشکده معماری در ابتدای این نشست گفت: طراحی شهری برمبنای هویت ایرانی، یکی از مهمترین مسائلی است که
همواره از زمان تاسیس دانشکده معماری و شهرسازی در کانون توجه بوده و طی این سالها کتاب، مقالات و پایان نامههای بیشماری در این حوزه به رشته تحریر درآمده است.

وی، با اشاره به اینکه توسعه را باید بر قامت شرایط محیطی و فرهنگی بافت، تاکید کرد: تمدن مستقل ایرانی با سابقه هزاران سال، بر بستر قوی و هویت ملی مشخص، امکان بازخوانی و بازسازی اندیشه ایرانشهر را میسر میکند.
دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، نیز در سخنانی برگزاری این نشست را آغازی برای بازنگری «توسعه ایرانشهر» توسط جامعه علمی و متخصصان
دانشگاهی دانست و اظهار داشت: ایرانشهر ما در وضعیت پرچالشی به سر میبرد. زمستان ها امکان نفس کشیدن در شهرتهران با مشکل جدی مواجه است. این شهر چه از لحاظ منابع زیستی و چه روابط اقتصادی با مشکلات جدی دست به گریبان است.

وی تاکید کرد: از هم گسیختگی اجتماعی و بحران هویت در شهرهای ایران از جمله تهران، نیازی به اثبات ندارد؛ در این شهر هر روز، ساعت ها وقت و زمان برای جابهجایی صرف می شود.
وی، با تاکید بر اینکه ایرانشهرما دچار چالشهای بنیادین است، تصریح کرد: رضایتمندی طبقات اجتماعی مختلف، محدود است، هراس از آینده در بین جوانان وجود دارد، این وضعیت محصول «از جاکندگی اجتماعی، هویتی و تاریخی و به غربت رانده شده مفهوم ایران است.
وزیر راه و شهرسازی، ضمن تعریف مفهوم ایران، تاکید کرد: ایران، مجموعه منابع
فکری، تاریخی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیستی را دربر میگیرد؛ مفهوم ایران، شامل نظام معرفتی و نه یک چهارچوب سیاسی است و مهجور ماندن ما از این نظام، چالش های بزرگی را پدید آورده است.

دکتر آخوندی، با اشاره به «از جاکندگی» در ایران، خاطرنشان کرد: «از جاکندگی»، منجر به این شد که همه چیز بصورت کالای قابل خرید و فروش دیده میشود؛ شهر، قانون، ضوابط شهرسازی، هوا، منابع زیستی همه و همه قابل خرید و فروش است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: این سرگشتگی و بی وزنی تصادفی نیست و ریشه تاریخی دارد، «ازجاکندگی» در ایران منجر به سوداگری مطلق شد؛ منابع تاریخی بر روی دوش بعضی سنگینی میکند و با تخریب آنها میخواهند حس سبکبالی را تجربه کنند وبه دنبال آن از بافت تاریخی پیرامون حرم امام هشتم شیعیان، چهارباغ اصفهان و شیراز چیزی باقی نمانده است.
وی، ضمن ضروری دانستن بازخوانی اندیشه ایرانشهر، تاکید کرد: در ایران بیش از 100 شهرمیانی وجود دارد که منابع تاریخی آنها از بین نرفته است، ما هنوز
سبزوار، نیشابور، زابل، یزد و کاشان را داریم؛ میتوانیم با بازسازی اندیشه ایرانشهر مبتنی بر اسلام، ایران و تمدن جدید، چشم انداز روشنی را برای آینده ترسیم کنیم.

در بخش دوم این نشست، پنل تخصصی با حضور دکترعباس آخوندی، دکتر هادی ندیمی، دکتر محمدحسین شریف زادگان و دکتر مظفر صرافی برگزار شد و به سوالات حضار پاسخ داده شد.
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1394/11/26
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
منبع: روابط عمومي
تعداد مشاهده: 747