Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

سخنرانی دکتر مهراد المطهری استادیار دانشگاهIllinois آمریکا در حوزه چالش های غلبه فیزیک بر متافیزیک ( اشکال"ناموجبیت گرایی ساده لوحانه")

متن خبر:
 
پژوهشکدۀ مطالعات بنیادین علم و فناوری
و
انجمن علمی گروه فلسفه برگزار می­کند:
سخنران: دکتر مَهراد المطهری از دانشگاه ایلی­نوی (Illinois) آمریکا
موضوع سخنرانی: فیزیک، متافیزیک، و اشکالِ «ناموجبیت­ گراییِ ساده ­لوحانه»
زمان: شنبه پنجم اردیبهشت 1394ساعت 11:45-13:15
مکان: دانشگاه شهید بهشتی-دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی-اتاق 215
زبان سخنرانی: انگلیسی همراه با ترجمۀ همزمان به فارسی
چکیده: علم فیزیک و متافیزیک، هر دو تلاش­هایی فکری  برای بازنماییِ روشن و نظام­ مند جهان هستند. اما گرچه هدف هر دو فعالیت، یکی است، یکی از این دو (یعنی علم فیزیک) بسیار موفق­تر از دیگری (یعنی متافیزیک) است. در نتیجه، طبیعی است که فکر کنیم که فعالیت موفق­تر باید بر فعالیت کمتر موفق حاکم باشد یعنی فیزیک باید بلندپروازی­ها، گستره، و روش متافیزیک را مقید سازد. این فکرِ کلی، در مباحث مختلف متافیزیکی، شکل­های مختلفی به خود می­گیرد. مثلا در مبحث «موجبیت ­گرایی» [یا تعین­ گرایی] (determinism) فکر مذکور به این شکل بیان می­شود که: تز موجبیت­ گرایی را صرفا بر اساس ملاحظات فیزیکی می­توان ابطال کرد. توماس ساتیگ (Thomas Sattig) در مقالۀ اخیری از همین مطلب استفاده کرده و سعی کرده است که نظریۀ متافیزیکیِ کثرت­ گرایی (pluralism) را بدین شکل مورد اشکال قرار دهد: کثرت ­گرایی با موجبیت­ گرایی ناسازگار است؛ موجبیت ­گرایی را صرفا بر اساس ملاحظات فیزیکی می­توان ابطال کرد؛ در نتیجه، باید موجبیت­ گرایی را حفظ و کثرت­ گرایی را رد کرد. دکتر مهراد المطهری در مقاله­ ای، استدلال ساتیگ را مورد بررسی و نقد قرار داده است. وی در این سخنرانی، مقالۀ خود را ارائه خواهد داد.
معرفی اجمالی دکتر مهراد المطهری:دکتر المطهری دکترای خود را در فلسفه در سال 2011 از دانشگاه MIT در آمریکا اخذ کرد. وی اکنون استادیار دانشگاه Illinois در آمریکا است. وی پیش از این در کالج بربک لندن مدرس فلسفه بوده است. تا کنون از وی 7 مقاله در برترین مجلات فلسفی جهان انتشار یافته است. تخصص اصلی وی در فلسفۀ زبان و متافیزیک می­باشد.

گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1394/02/05
کلیدواژه: پژوهشکده مطالعات بنیادین، فیزیک، متافیزیک، موجبیت گرای
تاریخ انقضای خبر: 1394/02/12
ویژه: خیر
گروه منبع: پژوهشکده ها
تعداد مشاهده: 933

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>