Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

آیین نکوداشت روسای پیشین دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد

$
0
0
متن خبر:
آیین نکوداشت روسای پیشین دانشکده ادبیات و علوم انسانی و سومین محفل انس میان اعضای هیأت علمی آن دانشکده، عصر روز یکشنبه 24 اردیبهشت ماه با حضور و سخنرانی دکتر صدوق سرپرست دانشگاه در محل تالار مولوی برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر سرپرست دانشگاه، رؤسای پیشین دانشگاه، دکتر فرمد، دکتر شعبانی، دکتر طهرانچی، رؤسای پیشین دانشکده ادبیات و علوم انسانی و جمعی از اعضای هیات علمی و اساتید پیشکسوت این دانشکده حضور داشتند.
در این مراسم دکتر سید حسن صدوق سرپرست محترم دانشگاه، دکتر احمد خاتمی رئیس دانشکده، دکتر رضا شعبانی و دکتر عطاء اله حسنی از استادان پیشکسوت دانشکده ادبیات به ایراد سخنرانی پرداختند.
سرپرست دانشگاه در سخنانی ضمن اظهار خشنودی از برگزار این مراسم گفت: از دیدار دوباره چهره‌هایی که عمری را در این دانشگاه در کنار ایشان سپری کردهdrsadough20170224lokh09t.JPG ام بسیار خوشحال هستم.
دکتر صدوق در ادامه، ضمن گرامیداشت یاد مرحوم دکترعلی رعدی آذرخشی بنیانگذار دانشکده ادبیات و علوم انسانی و با اشاره به تاریخچه تاسیس سازمان علمی فرهنگی یونسکو گفت:  مرحوم دکتر رعدی آذرخشی به عنوان سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو به عنوان سخنران مراسم افتتاحیه ساختمان و مقر فعلی یونسکو در پاریس، ابیاتی از فردوسی شاعر بزرگ و بنام پارسی‌زبان را قرائت کرد؛ ایشان پس از اتمام دوران ماموریت و با ورود به این دانشگاه، دانشکده ادبیات و علوم انسانی را تاسیس کرد.
دکتر صدوق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاثیر اشعار و متون غنی ادبی در خارج از مرزهای جغرافیایی کشور تصریح کرد: سخن وقتی درست باشد می‌تواند از مرزها عبور کند و وقتی در قالب ادبی ظهور پیدا می کند دیگر محدود به مرز و زمان نمی شود. وی افزود اساساً هرکشوری با میراث فرهنگی و ادبی در بین سایر ملل شناخته می شود، امروز هم وقتی کشوری می خواهد خود را به سایر ملل معرفی کند از نویسندگان، شعرا و اصحاب فرهنگ آن کشور بهره می برند و بدین معناست که باید برای علوم انسانی و ادبی اهمیت قائل شویم.
سرپرست دانشگاه همچنین با تحلیل جایگاه علوم انسانی و عامل آن با سایر حوزه‌های دانش اظهار داشت: جایگاه علوم انسانی در میان علوم مهندسی، پایه و پزشکی به چالشی جدی تبدیل شده است.
وی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در آسیب شناسی جایگاه علوم انسانی گفت: در سال 1383 نشست کاری به میزبانی دکتر رفیع‌پور و با حضور وزیر وقت علوم، جمعی از فرهیختگان مطرح حوزه فرهنگ و ادب و دانشمندان علوم 2017-02-24adab9826sd.JPGمهندسی و علوم پایه در دانشکده ادبیات علوم انسانی برگزار شد که در آن نشست به بررسی و آسیب شناسی جایگاه علوم انسانی پرداخته شد و ماحصل آن در قالب اثر ارزنده ای و قابل توجه، بصورت کتاب، توسط دانشگاه شهید بهشتی به زیور طبع آراسته شد.
دکتر صدوق در پاسخ به این سوال که « نظر مسئول دانشگاه نسبت به علوم انسانی چیست؟» تاکید کرد: علوم انسانی قطعاً نقش بایسته ای در ساخت و توسعه پایدار کشور دارد و برای رشد و تعالی کشور در عصر دانایی، باید علم و دانش، موتور محرک توسعه قرار گیرد و این مهم با به حاشیه راندن علوم انسانی هیچگاه محقق نخواهد شد در حقیقت علوم انسانی رینت و زیور این حرکت و سازنده فرهنگ هر کشور است.
سرپرست دانشگاه افزود: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم به مسائل و مشکلات اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، زیست محیطی و غیره از دریچه فرهنگ نگاه می کنیم و اگر به دانش و فرهنگ مجهز و مسلط نباشیم، علوم مهندسی و پایه در خدمت توسعه قرار نخواهد گرفت.
دکتر صدوق، خواستار گشایش باب جدیدی در حوزه فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی علوم انسانی شد و تاکید کرد: حضور و مشارکت بیش از2017-02-24adab7629.JPG پیش دانشمندان علوم انسانی در تالیف مقالات علمی منجر به ارتقاء رتبه دانشگاه در سح بین‌المللی خواهد شد.  
سرپرست دانشگاه با اشاره به چالش‌های حوزه علوم انسانی اظهار داشت: محققان علوم پایه باید بدانند نگارش و تالیف یک جلد کتاب توسط اندیشمندان صاحب نسخ فرهنگی و ادبی کاری بسیار سخت و زمانبر است که شایسته است قدر این فعالیت‌ها بیش از پیش دانسته شود.
دکتر صدوق در پایان صحبتهای خود گفت: به عنوان خدمتگزار دانشگاه درخواست دارم برنامه‌ای که توسط دکتر رفیع‌پور سال‌ها پیش در دانشکده ادبیات و علوم انسانی اجرا شد، با مشارکت گسترده  اندیشمندان علوم پایه، مهندسی و پزشکی پیگیری و شود تا  علوم انسانی بتواند جایگاه منزلت خود را بازیابد.
 
 
در آئین نکوداشت روسای پیشین دانشکده ادبیات و علوم انسانی از روسای فقید2017-02-24adabow79.JPG دانشکده نیز با حضور خانواده معظم آنان با اهدای لوح یادبود و هدایا به ترتیب دوره مدیریت تجلیل شد.
خانواده شادروان دکتر غلامعلی رعدی آذرخش         1357-1347
خانواده شادروان دکتر علی مرزبان راد            1359-1358
خانواده شادروان دکتر طاهره صفار زاده        1360-1359
آقای دکتر احمد تمیم داری                    1362-1360
اقای دکتر عباسعلی بهاری اردشیری             1363-1362
آقای دکتر سید حسن صدوق                     1365-1363
آقای دکتر محمد صادق مهدوی                  1368-1365
آقای دکتر محمد علی شیخ                       1379-1368
آقای دکتر سید محمد سید میرزایی             1368-1385 و1382-2017-02-24adabhuw563.JPG1379
آقای دکتر فرامرزرفیع پور                         1385-1382
آقای دکتر اکبر مجد الدین                        1390-1386
در ادامه مراسم از پرتره روسای پیشین دانشکده، نصب شده در تالار ناصر خسرو نیز رونمایی گردید.
 در پایان مراسم و با حضور کلیه میهمانان، سومین محفل انس و ضیافت شام استادان و کارکنان دانشکده ادبیات و علوم انسانی در محل رستوران استادان برگزار شد.
 
 
 
 

گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1396/02/26
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 512

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>