متن خبر:
بسمه تعالی
گزارش سفر دکتر حسن باستانی راد به آلماتی قزاقستان در تاریخ 22 تا 24 مهرماه 1392 در نشست بینالمللی جادۀ ابریشم که توسط یونسکو برگزار شد:
الف) سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)، پروژهای با عنوان جادۀ ابریشم در ادامۀ فعالیتهای علمی خود در دهۀ 1990 را طراحی کرده است که هدف آن بررسی میراث مشترک و راهکارهای علمی برای همکاریهای بینالمللی در خصوص بهرهمندی همهجانبه از میراث ملموس و غیرملموس جادۀ ابریشم است.
ب) محققانی از کشورهای چین، کره جنوبی، ژاپن، عمان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، انگلستان، آلمان، فرانسه به میزبانی قزاقستان و شرکت گروهی از محققان این کشور، دعوت شدند و از ایران نیز اینجانب دعوت شد که، مقالهای با عنوان «نقش هویت جمعی در جوامع مسیر جادههای بزرگ ابریشم» و البته با نقش کلیدی ایران در این موضوع ارائه کرد.
The role of common identity in communities along The Great Silk Roads
ج) این نشست علمی در طی دو روز به زبانهای روسی و انگلیسی انجام شد و نکتۀ جالب آن اذعان همۀ سخنرانان به نقش محوری ایران در میانۀ این جاده به ویژه در زمینۀ میراث فرهنگی، تمدنی، اقتصادی و اجتماعی جادۀ ابریشم و وجوه اشتراک فرهنگی ایران با کشورهای کنارۀ جادۀ ابریشم بود.
د) در روز سوم، طبق هماهنگی که با بخش (اتاق) ایران در دانشکده شرقشناسی دانشگاه «الفارابی» قزاقستان داشتم، ضمن بازدید از موزۀ این دانشگاه به دانشکدۀ شرقشناسی رفته و حدود 3 ساعت در محضر استادان و دانشجویان رشتۀ زبان و ادبیات فارسی آن دانشکده بودم. در این بازدید 25 دانشجو و 8 استاد حضور داشتند و آقای دکتر مهرداد شباهنگ پژوهشگر ایرانی مقیم فرانسه و دبیر اجرایی پروژۀ جادۀ ابریشم در سازمان یونسکو هم حضور داشتند. صحبت دربارۀ پیشینۀ توجه به زبان و شعر فارسی در کشور قزاقستان مهمترین بحث بود و هر کدام از دانشجویان ابیاتی از غزلیات حافظ، سعدی و مولانا را قرائت کردند. بخش ایران در دانشکدۀ شرقشناسی هر سال بین 4 تا 6 دانشجو در سطح کارشناسی میپذیرد. همکاریهای علمی بین دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی و دانشکدۀ شرقشناسی دانشگاه الفارابی، ارسال کتابهای منتشر شده به زبان فارسی دربارۀ تاریخ و جغرافیای ایران و ادبیات فارسی به کتابخانۀ آن دانشکده و انتشار مقالات استادان آن دانشکده در مجلات علمی ـ پژوهشی دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی از جمله خواستههای آن استادان بود.
گروه خبری: پژوهشی و فناوری
تاریخ ثبت خبر: 1392/09/30
کلیدواژه: گزارش سفر دکتر حسن باستانی راد به آلماتی قزاقستان
تاریخ انقضای خبر: 1392/10/07
ویژه: بلی
گروه منبع: دانشکده ها
تعداد مشاهده: 1,284