Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

دکتر افضلیان: پردیس فنی و مهندسی دانشگاه شهید بهشتی گامی در جهت ارتباط تنگاتنگ دانشگاه با صنعت

$
0
0
متن خبر:
یکی از مهمترین وظایف دانشگاه ها ارتباط تنگاتنگ با مسایل واقعی و جاری کشور است. این مهم در دانشگاه شهید بهشتی با حرکت و گامی به جلو با تشکیل پردیس فنی و مهندسی آغاز شده است. با بهره گیری از تجهیزاتی که کمتر در دانشگاهی در کشور می توان یافت و با حضور اساتید مجرب و متخصص در حوزه های علمی و صنعتی می توان ادعا کرد که پردیس فنی و مهندسی شهید بهشتی می تواند به عنوان یکی از قطب های دانشگاهی در عرصه صنعت و فناوری و ارایه خدمت علمی مبتنی بر تجربیات صنعتی تبدیل شود. در ذیل متن مصاحبه با دکتر افضلیان رئیس پردیس فنی و مهندسی دانشگاه شهید بهشتی ارایه می شود.
 
· وضعيت حوزه فني و مهندسي در دانشگاه چگونه است؟
حوزه فني و مهندسي دانشگاه شهيد بهشتي متشکل از 6 دانشكده مهندسي و 5 پژوهشكده شامل دانشكده‌هاي مهندسي عمران، آب و محيط زيست، مهندسي برق، مهندسي مكانيك و انرژي، مهندسي و علوم كامپيوتر، مهندسي هسته‌اي، مهندسي انرژي و فناوري‌هاي نوين، و پژوهشكده‌هاي فضاي مجازي، علوم محيطي، شبكه برق، علوم و مهندسي آب و آبفا، و نيروگاه است. 2253 دانشجوی كارشناسي، 1615 دانشجوی كارشناسي ارشد و 379 دانشجوی دكتري زیر نظر 187 عضو هیات علمی در حوزه مهندسی مشغول به تحصیل هستند.
· برنامه‌هاي توسعه دانشگاه در حوزه‌ مهندسي را ذكر كنيد.
با الحاق دانشگاه صنعت آب و برق (شهيد عباسپور)- كه بيش از 40 سال سابقه فعاليت در حوزه آب، آبفا، برق، انرژي و محيط زيست داشت- به دانشگاه شهيد بهشتي، مجموعه مهندسي دانشگاه در حال حاضر، در آموزش و پژوهش با بخش‌هاي مهمي از صنعت كشور مشاركت دارد همچنین ايجاد دانشكده‌هاي مهندسي شيمي، مهندسي و علم مواد، مهندسي صنايع در دستور كار توسعه حوزه مهندسي دانشگاه قرار دارد.
· فعاليت‌هاي علمي جاري در پرديس فني و مهندسي شهيد عباسپور چگونه انجام مي‌شود؟
دانشگاه شهيد بهشتي در 4 پرديس دانشگاهي مجموعا در فضايي به مساحت بالغ بر 120 هكتار گسترده شده است. از مجموعه دانشکده های مهندسي دانشگاه، دانشكده‌هاي عمران و مكانيك و دو گروه از دانشكده برق و نيز پژوهشكده‌هاي نيروگاه، آب و شبكه برق در پرديس شهيد عباسپور استقرار دارند. اين پرديس داراي 60 آزمايشگاه و گارگاه تخصصي و abaspour.jpgمجموعا 80 هزار متر مربع زيرفضا است كه در حدود 55 هكتار فضاي زيبا و مشجر بنا شده است. دانشكده‌ها كليه فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي مربوط را به طور مستقل انجام داده و امور آموزشي، پژوهشي، اداري و پشتيباني مشترك با هماهنگي حوزه ستادي دانشگاه در محل پرديس انجام مي‌شود.
      · در حال حاضر دانشكده مهندسي برق چگونه اداره مي‌شود؟
دانشكده برق در دو محل فعاليت مي‌كند. گروه‌هاي الكترونيك و مخابرات در پردیس اصلی دانشگاه در ولنجك و گروه‌هاي قدرت و كنترل در پردیس فنی مهندسی عباسپور واقع در تهرانپارس مستقر هستند. كلاس‌هاي درس، آزمايشگاه‌ها، كارگاه‌ها و فعاليت ‌آموزشي دانشكده به تناسب بين اين دو محل تقسيم شده است.
  · علت پذيرش دانشجو در كارشناسي مهندسي برق، بدون تعيين گرايش در زمان انتخاب رشته چيست؟
برنامه درسي مهندسي برق در سال 1391، پس از حدود 20 سال توسط وزارت علوم تحقيقات و فناوري مورد بازنگري قرار گرفت. در اين برنامه گرايش‌بندي ابتدايي مهندسي برق كنار گذاشته شد. در عوض دانشجويان پس از گذراندن حدود 70 واحد، بر اساس ضوابطي كه در صفحه 5 اين برنامه درج شده است گرايش‌بندي مي‌شوند. اين تغيير نگرش در برنامه درسي دوره‌هاي كارشناسي منحصر به رشته مهندسي برق نيست؛ بلكه در ساير رشته‌ها نیز اعمال شده است.
· سال اول مهندسي براي دانشجويان ورودي 1394 چگونه اجرا مي‌شود؟
دانشگاه در سال جاري 121 دانشجوي مهندسي برق پذيرفته است. سال اول تحصيل ايشان، مشترك با ساير دانشجويان مهندسي، طبق برنامه واحدي تحت عنوان «برنامه سالIMG_4406.JPG اول مهندسي» توسط دانشكده‌هاي علوم پايه دانشگاه و با هماهنگي معاونت آموزش پرديس مهندسي انجام مي‌شود. محل تشكل كلاس‌ها، آزمايشگاه‌ها و كارگاه ها با توجه به امكانات پرديس‌هاي دانشگاه و نيز نزديكي به محل سكونت دانشجويان تعيين شده است.
· برنامه درسي و دوره‌هاي مهندسي بايد چگونه باشد؟
لازم است اين برنامه، داراي آموزش پويا و پروژه- محور باشد، به طوري كه دانشجو مفاهيم مهندسي را در عمل تجربه كند. فهم مفاهيم عميق رياضي و علمي براي يك دانشجوي مهندسي از اهميت بسياري برخوردار است. در اين راستا، پياده‌سازي اين مفاهيم در كاربردهاي مرتبط به صورت شبيه‌سازي كامپيوتري و يا نمونه آزمايشگاهي خيلي موثر IMG_4443.JPGاست. ارتباط تنگاتنگ دانشگاه با صنعت زمينه‌ساز طرح مسائل واقعي صنعت در دانشگاه بوده و آموزش مهندسي را جهت‌دار و هدفمند مي‌سازد. استفاده وسيع از فناوري اطلاعات و ايجاد تسلط در دانشجويان براي كار با نرم‌افزار‌هاي تخصصی داراي اهميت به سزايي است و بالاخره، در اين برنامه، استاد بايد در نقش مربي و مرشد را ظاهر شود.
 
مهندس ايده‌آل چه خصوصياتي دارد؟
به طور خلاصه، مهندسي عبارتست از« طراحي سيستم‌ها تحت قيود»؛ براي اين منظور لازم است، مهندس توانايي فني قوي كسب نموده و قابليت حل مسايل پيچيده و در حال تغيير را داشته باشد. مهارت ايجاد ارتباط با همكاران و اقناع‌سازي كارفرما، مشاور و اعضاي تيم كاري را كسب نموده باشد همچنین واجد مهارت‌هاي مالي و مديريتي بوده و پويا، قابلIMG_4532.JPG انعطاف و چابك باشد. توانايي كار تيمي و هدايت تيم كاري را داشته باشد. با درک علل غير فني كه مي‌توانند تصميمات مهندسي را متاثر سازند، براي آنها چاره‌جويي كند؛ تعهد به يادگيري مادام‌العمر داشته باشد و مهم‌تر از همه، متخلق به اخلاق انساني، الهي و حرفه‌اي باشد، چرا كه درغیر اینصورت، بقيه قابليت‌ها به هدر خواهد رفت.
· توصيه و رهنمود شما به دانشجويان جديد‌الورود مهندسي چيست؟
ضمن عرض خير مقدم به دانشجويان عزيز و تبريك براي پذيرفته شدن در يكي از ده دانشگاه برتر كشور، به ايشان يادآور مي‌شوم كه براي موفقيت در تحصيل سعي كنند شتاب آموزشي كه در سا‌ل‌هاي آخر متوسطه داشته‌اند را از دست ندهند. نيمسال‌هاي تحصيلي به سرعت خواهند گذشت، با حجم زياد مطالب جديدی كه بايد آموخته شود. IMG_4555.JPGپيشنهاد مي‌كنم دانشجويان وقت هفتگي خود را مديريت كنند تا ضمن رسيدگي به زندگي معمول، از 168 ساعت وقتي كه در هفته دارند، حداقل 68 ساعت را به امور آموزشي و فعاليت در آزمايشگاه بپردازند. یادآور می‌شوم، آموزش مهندسي منحصر به مطالعه درس‌هاي نظري نيست. تلاش در افزايش قابليتِ نوآوري و حل مساله از طريق فعاليت‌هاي آزمايشگاهي، آشنايي با مسايل مهندسي كه در صنعت وجود دارد، از اهميت زيادي برخوردار است.
 
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1394/07/01
تاریخ انقضای خبر: 1394/07/08
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 2,364

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>