متن خبر:
اقليم همچون سازه وجهه جدايي ناپذير از معماري است و همساز كردن معماري با آن نياز به دانشي ملموس و كاربردي دارد. در اين كتاب سعي شده است با كلامي ساده، اتصال منطقي و سلسله وار مطالب و استفاده از مثالهاي روشن، اهميت اين دانش در ذهن مخاطب كتاب نقش بندد. با اين اميد كه اين آشنايي، ذهن منتقد او را نسبت به اين وجه مغفول از معماري برانگيزد و پايبند رعايت آن سازد.
مطالب كتاب درسه بخش تنظيم شده است. بخش اول به معرفي و اهميت انرژي در عصر حاضر و لزوم تجديد نظر در شيوه مصرف آن در زندگي امروز ميپردازد. سپس با طرح مباني اوليه تعامل بدن با محيط و عناصر آب و هوايي و نيز معيارهاي سنجش آسايش گرمايي، اطلاعات لازم را براي ورود به بحث معماري همساز با اقليم در اختيار ميگذارد.
بخش دوم به معرفي مباني معماري همساز با اقليم ميپردازد و با ارائه اصول اوليه استفاده از انرژيهاي تجديدپذير در طراحي، راهكارهاي مقدماتي دستيابي به اين نوع معماري را پيشنهاد ميدهد. بديهي است قدم اول در صرفه جويي انرژي در ساختمان عبارت از همساز بودن طرح اوليه بنا با شرايط اقليمي محيط خود است.
بخش سوم به معرفي نمونههايي از معماري موجود در ايران ميپردازد و عوامل همسازي با ناسازگاري آن را با اقليم برميشمارد. در اين بخش، ابتدا پهنههاي اقليمي ايران و معماري بومي اين مناطق و در خاتمه معماري معاصر ايران و عوامل ناسازگاري آن با اقليم، كه موجب افزايش روز افزون نياز به انرژيهاي فسيلي در بخش ساختمان شده است، معرفي ميشود. به عنوان حسن ختام اين بخش و ايجاد انگيزه براي جستجوي راهكارهاي عملي و اجرايي دستيابي به معماري همساز با اقليم متناسب با نيازهاي زندگي امروز، برخي نمونههاي موفق معماري معاصر ايران به اختصار معرفي شده است.
كتاب «دانش اقليمي، طراحي معماري» تأليف دكتر منصوره طاهباز در تيراژ 2000 نسخه توسط انتشارات دانشگاه شهيد بهشتي در زمستان 1392 به زيور طبع آراسته شده است.
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1392/11/09
کلیدواژه: دانش اقليمي ـ طاهباز
تاریخ انقضای خبر: 1392/11/16
ویژه: خیر
گروه منبع: دانشکده ها
منبع: دانشکده معماری و شهرسازی
تعداد مشاهده: 2,235