متن خبر:
به مناسبت سی و هفتمین سالگرد شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی، جشنی در سالن اجتماعات پژوهشکده علوم محیطی با حضور دکتر لیاقتی رئیس پژوهشکده، دکتر مبرقعی معاون پژوهشی و اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارمندان این پژوهشکده از ساعت10 الی 12 روز یکشنبه 18 بهمن ماه 1394 برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز و سپس با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی و ادای احترام حضار ادامه یافت.
در ابتدای این برنامه دکتر دیهیمفرد دبیر شورای فرهنگی پژوهشکده ضمن تبریک ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی و عرض خیر مقدم به حضار و تقدیر و تشکر از اعضای فعال انجمن علمی-دانشجویی محیط زیست برای تدارک این برنامه، گزارشی از روند برنامههای شورای فرهنگی پژوهشکده ارائه کرد.
در ادامه رئیس پژوهشکده علوم محیطی طی سخنانی سی و هفتمین سالگرد بهار آزادی را گرامی داشته و با اشاره به حساسیت و ضرورت حفظ محیط زیست از دیدگاه اسلام گفت: امروزه محیط زیست بیشتر از هر زمان دیگری در معرض خطر و نابودی قرار گرفته است.
وی افزود: آلودگیهای فزاینده خاک، آب و هوا بیش از پیش محیط زیست را تهدید کرده و آسیبهای جبران ناپذیری به آن وارد ساخته که راه حل اساسی آن فرهنگ سازی در جامعه است که این وظیفه برعهدهی دانشجویان و دانشمندان این حوزه است.
دکتر لیاقتی ضمن اظهار خشنودی از این که پژوهشکده علوم محیطی یکی از برترین مراکز پژوهشی زیست محیطی در کشور است که همیشه در امر فرهنگ سازی زیست محیطی پیش قدم بوده یادآور شد: پژوهشکده در حال حاضر یکی از برترین برنامههای فرهنگی را با همکاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برنامهریزی میکند.
در ادامه این مراسم دکتر مبرقعی با اشاره به تاریخچه محیط زیست در ایران سخنانی تحت عنوان (محیط زیست در آینه انقلاب اسلامی) ایراد کرد.
وی اصل 50 قانون اساسی که در سال 1358 و پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصویب شده را بهعنوان نقطه عطف توجه به محیط زیست پس از انقلاب اسلامی دانست و افزود: قطعاً رفاه و توسعه بدون داشتن بستر سالم امکان پذیر نخواهد بود.
معاون پژوهشی پژوهشکده علوم محیطی تأکید کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به علت مواجه شدن کشور با جنگ تحمیلی امکان برنامهریزی جهت حفظ محیط زیست وجود نداشت چرا که تمامی قوای کشور صرف حفظ کیان ملی شد.
وی افزود: اما پس از پایان جنگ تحمیلی در سال 1368 اولین برنامه توسعه اقتصادی اجتماعی کشور تنظیم شد که در آن اشارهای اندک به حفاظت از محیط زیست شده بود و در برنامههای بعدی اهمیت حفظ و حراست از محیط زیست بیش از پیش مشاهده شد.
دکتر مبرقعی ادامه داد: تا این که در اسفند ماه سال 1393 رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار مسئله محیط زیست را مسئله ملی اعلام و بیان داشتند: "دستگاه های مسئول باید قاطعانه با تعدی به جنگلها به هر بهانهای مثل هتل سازی، گردشگری و غیره مقابله کنند" و تاکید رهبر معظم انقلاب و همچنین دولت کنونی بر اهمیت محیط زیست برای جامعه محیط زیست کشور جای بسی خوشنودی و شکرگزاری دارد.
وی سپس به سیاستهای کلی محیط زیست که در سال جاری در 15 بند توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد اشاره کرد و به تفصیل به بیان هر بند پرداخت.
در این مراسم همچنین چندین ویدئو کلیپ انقلابی در بین برنامه ها پخش شد و در انتها نیز مسابقه ای توسط کادر اداری پژوهشکده برگزار شد و به 7 نفر از دانشجویان به قید قرعه جوایزی به رسم یادبود اهدا شد. این مراسم با گرفتن عکس گروهی از شرکت کنندگان و اعضای فعال انجمن علمی- دانشجویی و پذیرایی خاتمه یافت.
گروه خبری: اطلاعیه و گزارش ها
تاریخ ثبت خبر: 1394/11/21
ویژه: بلی
گروه منبع: پژوهشکده ها
منبع: پژوهشکده علوم محیطی
تعداد مشاهده: 890