Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

دکتر طهرانچی: نگاه دانشگاه به فردا است

$
0
0
متن خبر:
 
 
 
 
دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی، در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نشست مدیران دانشگاه که در شهر مشهد و در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا علیه السلام تشکیل شده، با تسلیت سالروز شهادت امام زین العابدین علیه السلام، یاد و خاطره شهید علم، دکتر مجید شهریاری را گرامی داشت.
 
رئیس دانشگاه ضمن خیر مقدم به مدیران دانشگاه، از عوامل اجرایی برپایی نشست دوازدهم در شهر مشهد تشکر و اظهار امیدواری کرد، نتایج حاصل از این گردهمایی در سایه الطاف ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام، اثرات مثبت و ماندگاری در ارتقاء جایگاه دانشگاه داشته باشد.
 
وی، به سند چشم انداز دانشگاه که به تصویب کمیسیون دائمی هیات امنا رسیده اشاره کرد و گفت: ما می‌خواهیم در افق 1404 دانشگاهی باشیم پیشرو و برخوردار از جایگاه برتر در تولید، آموزش و نشر علم، فناوری و دانش، تأثیر‌گذار در شکل‌دهی آینده، مرجع ممتاز پاسخ‌گویی به نیازهای علمی، آموزشی و پژوهشی و ارائه راه‌حل برای مسایل پیچیده در عرصه‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، انتخاب اول برترین استعدادها، پرورش‌دهنده‌ انسان‌های متدین، خلاق و نوآور، حرفه‌ای و کارآمد و آراسته به ایمان، تقوای الهی و مکارم اخلاق .
دکتر طهرانچی، برخورداری از سازمانی موثر و پویا را نخستین گام برای نیل به این اهداف دانست.
رئیس دانشگاه، با اشاره به تحولات سیاسی در منطقه و کشورهای همسایه تاکید کرد: امنیت و ثبات، یکی از مهم ترین ویژگی های جمهوری اسلامی ایران است و تحولات در این کشور، براساس مردم سالاری دینی رقم می خورد.
 
دکتر طهرانچی با قرائت آیه 11 سوره مبارکه رعد تاکید کرد: براى انسان مأمورانى است كه پى در پى، از پيش رو، و از پشت سرش، او را از حوادث حفظSAED3662.jpgمى‏كنند. البته، خداوند سرنوشت هيچ ملّتى را تغيير نمى‏دهد مگر آن كه آنها خود را تغيير دهند، و هنگامى كه خدا براى قومى اراده بدى كند هيچ چيز مانع آن نخواهد شد.
رئیس دانشگاه، پژوهش وتوسعه، آموزش وتربیت علمی و فناوری در سطح عالی و همچنین خدمات علمی و فناوری را حوزه های مرتبط با علم و فناوری دانست و افزود: از یک منظر، علم و فناوری دربرگیرنده مجموعه ای از خدمات تخصصی است و از سویی با تلقی دانشگاه به عنوان سازمان، کنش های درون سازمانی، نوعی خدمت بین کنشگران درون آن سازمان محسوب می شود.
شکی نیست که درمیان سازمان هایی که در جامعه ما وجود دارند، دانشگاه ها چون به آموزش و پژوهش می پردازند، نگاهشان به فردا است که در حقیقت نگاه به آینده و پیشرفت محسوب می شود، اما نه آینده و پیشرفت سازمانی دانشگاه، بلکه آینده و پیشرفت جامعه مدنظر است.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز جامعه دچار مشکلاتی است، ما باید سهممان را در فعالیت دیروز بررسی کنیم تا ببینیم دیروز از چه غفلت کرده ایم و فراموش نکنیم جامعه دیروز، امروز و فردا یکسان نیست و به شدت تغییر می کند.
دکتر طهرانچی با تاکید بر لزوم درک تحولات و تغییرات زمانی و مکانی تاکید کرد: برای درک تحولات همواره باید سیاست های علمی دنیا و در حوزه ملی هم خدمات علمی را رصد کنیم و به خاطر داشته باشیم،مشکل پیشرفت علم با الگوهای ترجمه ای حل نمی شود.
رئیس دانشگاه، حرکت در آموزش عالی را نوعی سرمایه گذاری دانست که هدف آن، کسب دانش تخصصی بمنظورکسب مهارتهای مورد نیاز جامعه و ارتقای مطلوب آگاهی های اجتماعی جامعه است.
دکتر طهرانچی، انجام تحقیقات، تربیت نیروی کار ماهر، آموزش عمومی و توسعه فرهنگی رامهم‌ترین کارکردهای دانشگاه ها عنوان کرد و افزود: هر یک از چهار کارکرد مورد اشاره، به یکی از نهادهای دانشگاهی مربوط می شود.
وی تصریح کرد: انجام تحقیقات به سازمان های پژوهشی که متشکل از فارغ التحصیلان است مربوط می‌شود و تربیت نیروی کار وظیفه مدارس آموزش فنی و حرفه ای است که در این بین اهمیت تربیت نیروی کار رو به افزایش گذاشته است همچنین، تدریس و آموزش عمومی نیز در قلمرو دانشکده ها جای می گیرد.
رئیس دانشگاه، ادامه داد: توسعه فرهنگی اختصاص به قلمرو خاصی در دانشگاه نداردَ، بلکه کانون آن در جامعه قرار دارد؛ اساتید و تحصیل کردگان دانشگاهی به منزله روشنفکر یا متخصص بر حوزه قلمرو عمومی تأثیر می گذارند و باعث توسعه فرهنگی جامعه می شوند.
دکتر طهرانچی در بخش دیگری از سخنان خود، با تحلیل و بررسی دو رویکرد مهم در سازماندهی فعالیت ها در دانشگاه ها گفت: الگوی گذشته در آموزش علمی بر پایه شکل خاصی از تولید دانش قرار داشت که از حمایت دولت برخوردار بود و ارتباطی با معادلات و ضروریات اقتصادی نداشت؛ در این مدل، دولت ها تنها تامین کننده هزینه دانشگاه ها بودند و دانشگاه تنها کنشگر عرصه تولید علم و فرهنگ به شمار می رفت.
 
وی، به شکل‌گیری اقتصاد نوین دانش در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروهای تکنولوژیک و بازار، تحولی را در آموزش عالی آغاز کرده اند که دولت نیز قادر به جلوگیری از آن نیست. در دوران معاصر دولت ها در حال ترک موقعیت خود به منزلة تامین کنندگان اصلی هزینه فعالیت های علمی و تحقیقاتی هستند و تولید کنندگان جدید دانش رو به ظهور گذاشته اند.
رئیس دانشگاه، به بررسی «الگوی دوم» برای فرایند جدید تولید دانش، پرداخت و اظهار داشت: بر اساس نظر بسیاری از دانشمندان، تولید دانش در اواخر قرن بیستم وارد مرحله جدیدی شد؛از نتایج این نظریه آن است که دانشگاه دیگر نمی تواند حاکمیت خود بر تولید دانش را حفظ کند و بنابراین رو به زوال خواهد گذاشت.
دکتر طهرانچی، الگوی دوم را ناشی از بروز تحول در روابط بین حوزه های مختلف عنوان کرد و افزود: در اثر بروز تحول در رابطه دولت و اقتصاد از سویی و رابطه میان تکنولوژی و اقتصاد از سوی دیگر، ویژگی های دانش امروز تا حد زیادی متفاوت با آن چیزی است که در دوره روشنگری وجود داشت.
 
رئیس دانشگاه، با بررسی تفاوت های موجود در الگوی اول و دوم، به برخی از این تفاوت ها اشاره کرد و گفت: مجموعه ای تحت رهبری گروه کوچکی از دانشمندان، مشکلات را حل و فصل می کننددر حالیکه در الگوی دوم، دانش بر پایه کاربردش تولید می شود که در خارج از حوزه دانشگاه است.
دکتر طهرانچی با اشاره به ورود کنشگران جدید در عرصه تولید علم و فناوری در کنار دانشگاه ها، تصریح کرد: به دنبال عقب نشینی دولت از نقش تنها تامین کننده مالی دانش، اکنون تولید کنندگان جدید دانش به وجود آمده اند. این پدیده به ویژه در مورد دانشگاه ها قابل مشاهده است. کانون تولید دانش از دانشگاه خارج شد و به سمت مراکز غیر دانشگاهی مثل آزمایشگاه های صنعتی، مراکز تحقیقاتی، گروههای فکری و گروه های مشاوره ای انتقال یافت.
رئیس دانشگاه در بخش پایانی سخنان خود، محورهای اصلی و کلان دانشگاه را در سال پیش رو ابلاغ کرد و افزود: ارتقای سازمان دانشگاه به سازمانی کارآمد، هوشمند، پاسخگو با سرمایه دانشی،کارآمد در ارایه خدمات درون سازمانی و برون سازمانی، دارای هوشمندی سازمانی نسبت به تحولات و درک شرایط ملی و جهانی، پاسخ دهی سازمانی مناسب و بهنگام، تبدیل سرمایه مادی و انسانی در اختیار به سرمایه دانشی و فعال در عرصه بین المللی محورهای دانشگاه در سال پیش رو هستند.
دکتر طهرانچی با اشاره به اصلاح ساختار اداری دانشگاه گفت: ساختار سازمانی ستاد آموزش و پژوهش به منظور ماموریت گرایی و ایجاد سرمایه دانشی موثر و همچنین ساختار سازمانی ستاد مدیریت با هدف کارآمدی و ساختار سازمانی ستاد بین الملل به منظورجذب دانشجوی خارجی و گسترش فعالیت پژوهشی بین المللی اصلاح شد.
 
 
 
 
 

 

گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1393/08/29
تاریخ انقضای خبر: 1393/09/06
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 950

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>