Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

سخنرانی دکتر محقق داماد در مراسم بزرگداشت روز معلم برای تجلیل از مدرسان برگزیده دانشگاه،

$
0
0
متن خبر:

 

مراسم بزرگداشت روز معلم برای تجلیل از مدرسین برگزیده دانشگاه، یکشنبه دهم اردیبهشت ماه در تالار شهید بهشتی دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی با حضور آقای دکتر صدوق، سرپرست دانشگاه، معاونان و مدیران ستادی و اعضای هیأت علمی دانشگاه برگزار شد. دکتر محقق داماد استاد دانشکده حقوق، سخنران ویژه این مراسم بود. خلاصه سخنرانی دکتر محقق داماد به شرح زیر است.
دکتر محقق داماد ضمن تبریک میلاد حضرت سیدالشهدا (ع) و پاسداشت روز معلم گفت: نقطه ممتاز عرفان و حکمت اسلامی از سایر فلسفه­ها و عرفان­ها در این است که  در عرفان اسلامی آن را با اسماء و صفات حق توصیف می­کنند یعنی هیچ حرکتی در جهان اتفاق نمی­افتد مگر اینکه تجلی یکی از صفات و اسماء حق است.
وی افزود: به حکم آیه شریفه «َوعَلَّمَ آدَمَ الأسْمَاءَ کُلَّهَا»، معلمی یکی از صفات خداوند است و همچنین مظهر اسم هادی حق است؛ علمی که در سینه معلمان است مستقیاً به علم ربوبی متصل است و بنا بر عرفان و حکمت صدرالمتالهین، مستقیماً تجلی علم حق است.
دکتر محقق داماد، با تفسیر گفتگوی حضرت ابراهيم (عليه‌السلام) در وصف خدای خود در سوره مبارکه شعرا اظهار داشت: طبیب دوا می­دهد، اما شفا بدست خداوند است؛ طبیب باید بداند که این دست خداست که از آستنین او بیرون آمده است و معلم باید بداند که از زبان او سخن بیرون می­آید، ولی این زبان و بیان خداوند است که نقش تعلیم را در سخن معلم می­آفریند.
وی تأکید کرد: کار هادیان و طبیبان ارزش نیست، بلکه فوق ارزش است و اجر ندارد؛ مزد معلم مستقیم بدست خداوند است و معامله کار معلمی با قیمت دنیایی سبک است و جز عشق چیز دیگری نمی­تواند توجیه کار معلمی باشد. معلمان و استادانی را دیده­ایم که پیشنهاد بالاترین مقام را رد می­کنند، زیرا حاضر نیستند یک ساعت معلمی را با هیچ مقامی معامله کنند.
دکتر محقق داماد در تفسیر و توضیح جمله استاد شهید مرتضی مطهری که «معلمی شغل انبیاست» گفت: این جمله استاد مطهری به حدیثی از پیامبر اکرم حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) که فرموده است « بُعِثتُ مُعَلِّما و أَرْسِلْتُ بالتعلیم، من معلّم برانگيخته شدم و مرسل شدم برای تعلیم» اشاره دارد.
وی افزود: معلم احترام نیاز دارد و معلمان شریف انتظار ادب و حسن خلق را از نظام دارند و اینجانب گله­مندی از اینکه شایسته سالاری اتفاق نمی­افتد را خوب درک می‌کنم. این موضع مربوط به امروز نیست و تبعیض­های ناروا همیشه بوده است، اما آنچه که وجود شما را استوار نگه داشت عشق به تعلیم و مقام قدسی ملعم است.
دکتر محقق داماد، با برشمردن وظایف معلمان خاطرنشان کرد: تجربه عمر من این است که علاوه بر آموختن علوم به دیگران، تزکیه، تربیت و اخلاق نیز برعهده ما معلمان است.
وی با مطرح کردن این سئوال که «آیا علومی که می­آموزیم، آگاهی می­آورد؟» گفت: گاهی شاهد آن هستیم که عالمی بزرگ در عالیترین دانشگاه­های دنیا درس خوانده است، اما با مکالمه چند دقیقه­ای درک و شعور پایین او عیان می­شود و این برعهده معلمان است که شاگرد را با شعور و با آگاهی تربیت کند. در روش سقراطی درکنار آموزش علم، آگاهی و شعور ایجاد می­شد؛ انتظار داریم علم و اخلاق حفظ شود.
دکتر محقق داماد، در پایان سخنان خود اظهار داشت: دانشگاهی که در آن افتخار همکاری داریم طی بیش از نیم قرن موفق شده است شخصیت­های علمی بزرگ، دانشمندان عالیقدر و شاگردان نمونه را به جامعه علمی کشور تحویل دهد. امیدوارم این دانشگاه همواره سرآمد باشد.
 
 
 

گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1396/02/14
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 219

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles