Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

حضور معاون رئیس جمهور در جلسه شورای پژوهشکده خانواده

$
0
0
چکیده:

متن خبر:
 

به دعوت پژوهشکدة خانواده دانشگاه شهید بهشتی در خصوص بررسی امکان همکاری­های علمی ـ پژوهشی مشترک با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری جلسه­ای روز یکشنبه 27/11/92 با حضور خانم شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و هیأت همراه در پژوهشکدة خانواده و با حضور کلیه اعضای هیأت علمی پژوهشکده و دیگر میهمانان برگزار شد.

 

بعد از تلاوت قرآن، دکتر محمد روشن سرپرست پژوهشکده خانواده به معرفی پژوهشکده، مأموریت ها و اهداف آن و معرفی اعضاء و عملکرد پژوهشکده پرداخت.

 

وی فعالیت­های پژوهشی و آموزشی را در حول محورهای تحقیقات بنیادین، نیازهای ویژه، بهداشت خانواده و فرزندپروری به شکل بین رشته­ای و ایجاد دوره­های تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد خانواده درمانی و حقوق خانواده بیان کرد.

 

دکتر روشن در ادامه به برگزاری کنگره­­های علمی دو سالانه آسیب شناسی خانواده و کنگره­های ملی موضوع محور را به عنوان دیگر فعالیت­های پژوهشی پژوهشکده اشاره کرد.

 

رئیس پژوهشکده خانواده، در پایان نسبت به تعامل سازنده و هم افزایی بین نهادهای دانشگاهی و مدیریت­های اجرایی، تقنینی و قضایی تاکید نمود.

 

در ادامه دکتر مظاهری رییس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی، توضیحاتی در خصوص قطب علمی خانواده ایرانی ـ اسلامی و فصلنامه خانواده پژوهی ارائه داد و دیگر اعضای جلسه نیز به بیان دیدگاه­ها و نظرات خود درباره موضوعات زنان و خانواده و آسیب­شناسی برخی مشکلات موجود در این حوزه پرداختند و سپس خانم مولاوردی به تشریح وضعیت فعلی معاونت در خصوص کارگروه های مرکز، ستاد ملی زن و خانواده و امکان همکاریهای متقابل پرداخت.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، در این نشست با بیان اینکه در دولت یازدهم به طور قطع تغییر رویکردی در حوزه زنان و خانواده اتفاق خواهد افتاد، افزود: وارث اسناد مصوب و راهبردی هستیم که برای آن سرمایه گذاری شده، اما همچنان روی کاغذ باقی مانده اند، از این رو در حال بازنگری آنها هستیم.

 

وی ادامه داد: ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه، به بحث مرکز امور زنان و خانواده اشاره دارد و در آن 14 محور تعیین شده که موظف شدیم، با همکاری دستگاه های اجرایی در قالب تفاهم نامه هایی به آنها بپردازیم.

 

خانم مولاوردی، از جمله اهداف مشخص شده در محورهای مزبور را تقویت نهاد خانواده و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه زمینه ها عنوان کرد.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، با بیان اینکه همواره حوزه زنان و خانواده، آخرین اولویت دستگاه ها است، ادامه داد: اکنون شاهدیم ساماندهی این حوزه در اهتمام دستگاه های اجرایی و استانداری ها نیست.

 

وی با بیان اینکه کار خود را با حدود 60 روز تاخیر در مقایسه با سایر نهادها آغاز کردیم، افزود: یکی از تلاش های قابل تقدیر در پایان دولت دهم، ارتقای سطح مرکز مشاوره زنان و امور خانواده به معاونت بود، هر چند اکنون نیز تکلیف آن مشخص نیست زیرا طبق اصل 124 قانون اساسی رییس جمهوری می تواند به تعداد مورد نیاز معاون داشته باشد و اکنون در حکمی که رییس جمهور صادر کردند، این معاونت کار خود را در دوره جدید آغاز کرده است.

 

به گفته مولاوردی، حضور معاونت رییس جمهور در جلسات هیأت دولت می تواند فرصت مناسبی برای تصمیم گیری ها باشد و این موضوع در سیاست های کلی برنامه چهارم توسعه ذکر شده بود و در بند 14 سیاست های کلی نظام در قانون برنامه پنجم نیز تنفیذ شد.

 

وی با بیان اینکه در مرحله نهایی کردن چشم انداز و بیان ماموریت بر اساس رویکرد جدید و در چارچوب اعتدال هستیم، افزود: دغدغه ما این است که چگونه افراط و تفریط در این حوزه پرهیز شود و چگونه می توان تعادل و توازن در همه جنبه های زندگی زنان ایجاد کرد، به طوری که آنها بتوانند همه نقش هایی را که از آنها انتظار می رود به نحو احسن به انجام رسانند.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، یادآور شد: در مدت حدودا پنج ماه از انتصابم، یکی از برنامه های اساسی که دستاوردهای بسیاری نیز داشته، نشست ها و جلسات تخصصی با صاحبنظران حوزه های مختلف بود و بسیاری از برنامه ها نیز از دل این جلسات استخراج شده است.

 

وی با بیان اینکه بسیاری نام "دید و بازدید" بر این نشست ها گذاشته اند، افزود: این نشست ها صرفا دید و بازدید نیست، آنها را فرصتی برای بهره مندی از ظرفیت ها می دانم تا بلکه بتوان با استفاده از آنها دردهای مزمن را برطرف کرد.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه ساختار دولت در حال تغییر است و سیاست ها به سمت چابک و کوچک سازی حرکت می کند، گفت: علیرغم این تصور که به خاطر تبدیل شدن به معاونت باید توسعه داشته باشیم، این اتفاق نخواهد افتاد زیرا به صورت کارشناس محوری و پروژه محوری در حال پیشروی هستیم و ناچار به استفاده کیفی از نیروهای خود هستیم.

 

وی به تشکیل 10 کارگروه در معاونت امور زنان و خانواده اشاره کرد و افزود: به منظور بهره مندی از ظرفیت های موجود در خارج از مجموعه، کارگروههای خاصی تعریف شده که از آن جمله می توان به کارگروههای خانواده سالم، آسیب های اجتماعی، آمار و اطلاعات، رسانه و فرهنگ و هنر اشاره کرد.

 

خانم مولاوردی گفت: یکی از ایرادات اساسی به دولت، علیرغم وعده ها و شعارهای رییس جمهوری، حضور کمرنگ زنان در بدنه دولت است که به آن جامه عمل پوشیده نشده و با توجه به دغدغه دکتر روحانی، در این باره خواسته‌اند تا برنامه هایی را در این خصوص ارائه دهیم؛ از این رو کارگروه تخصصی را به تازگی درباره ارتقای جایگاه مدیریت زنان راه اندازی کردیم. کارگروههای مزبور با هدف بهره مندی از ظرفیت صاحبنظران و فعالان سازمانهای غیردولتی و نهادهای مدنی برای رسیدن به اهداف مدنظر تشکیل شده است.

 

مولاوردی با اعلام آمادگی برای حضور در نشست ها و کنگره هایی که با همت مراکزی از جمله پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی با موضوع زن و خانواده برگزار می شود، معاون توسعه و سرمایه اجتماعی خود را به عنوان نماینده برای شرکت در این نشست ها معرفی کرد و در پایان نمایندگانی از هر دو طرف برای تبادل و برقراری تعامل لازم معرفی شدند. ​ 

 
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1392/11/28
تاریخ انقضای خبر: 1392/12/05
ویژه: بلی
گروه منبع: پژوهشکده ها
تعداد مشاهده: 1,460

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>