Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

شرکت پژوهشکده مطالعات منطقه‏ای در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی

$
0
0
متن خبر:
 
دکتر حیدرعلی مسعودی عضو هیئت علمی پژوهشکده به نمایندگی از پژوهشکده در جلسات پیوست نگاری فرهنگی که زیر نظر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می‌شود شرکت کرد.
جلسه سوم مورخ 20 اردیبهشت 1395 به بحث و بررسی درباره کارکرد پیوست‌نگاری فرهنگی برای مدیریت آثار ICT در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی کشور و تبادل نظر درباره موضوعات پیشنهادی مکتوب ارائه شده توسط پژوهشگاه‌ها اختصاص داشتند. در بخشی از جلسه دکتر مسعودی به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود درباره موضوع پیوست‌نگاری فرهنگی پرداخت. ایشان در ابتدا با اشاره به ماهیت پیچیده و چندلایه مقوله فرهنگ، از سلطه گفتمان توسعه و برنامه‌ریزی توسعه بر موضوع مهم پیوست‌نگاری فرهنگی انتقاد کرد و آن را ناشی از تجربه کاری و تحصیلاتی متولیان این مقوله مهم دانست. به نظر دکتر مسعودی نمی‌توان پیوست‌نگاری فرهنگی را فقط و فقط محدود به ارزیابی تبعات فرهنگی پروژه‌های توسعه ای کشور دانست.
ایشان در ادامه توضیحات خود حاکمیتی و شبه‌حاکمیتی‌بودن پیوست‌نگاری فرهنگی را یکی از آفات جدّی آن دانست؛ چرا که به نظر ایشان وابستگی بودجه‌ای و سازمانی دستگاه‌های درگیر در پیوست‌نگاری فرهنگی به نظام سیاسی، می‌تواند مانع جدّی بر سر راه پیگیری واقعی و غیردستوری مطالبات و حساسیت‌های فرهنگی مردم باشد. این وابستگی باعث می‌شود که این سازمان‌ها فرهنگی از ابزار لازم برای وارد کردن فشار کافی و مؤثر بر دستگاه‌های مجری پروژه‌های مخرب فرهنگ برخوردار نباشند. به نظر دکتر مسعودی رویکرد صحیح این است که وظیفه اصلی پیگیری مطالبات فرهنگی را بر دوش جامعه و نهادهای مردم‌نهاد قرار دهیم. در این راستا، شورای عالی انقلاب فرهنگی باید عمدتاً وظیفه بسترسازی برای فعالیت و تأثیرگذاری سازمان‌های مردم نهاد فرهنگی را بر عهده داشته باشد تا ورود مستقیم و از بالا به پائین.
دکتر مسعودی در پایان بر آمادگی پژوهشکده مطالعات منطقه‌ای دانشگاه شهید بهشتی برای همفکری در بررسی تبعات فرهنگی سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران به خصوص در دوره پسابرجام تأکید کرد.

گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1395/02/25
تاریخ انقضای خبر: 1395/03/30
ویژه: خیر
گروه منبع: پژوهشکده ها
تعداد مشاهده: 650

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>