Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

گزارش افتتاحیه کنفرانس «مهندسی و فیزیک پلاسما»

$
0
0
چکیده:
نخستین کنفرانس «مهندسی و فیزیک پلاسما»، به همت قطب علمی پلاسما و کاربردهای آن و با همکاری پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی، اول و دوم خرداد ماه با حضور جمعی از اساتید، محققان و دانشجویان برگزار شد.
متن خبر:

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس «مهندسی و فیزیک پلاسما» با سخنرانی دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی چهارشنبه 1/3/92 در تالار مولوی برگزار شد.

دکتر طهرانچی، ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان،  اظهار داشت: امروز با برگزاری نخستین کنفرانس «مهندسی و فیزیک پلاسما» شاهد به ثمر نشستن تلاش هایی هستیم که نزدیک به دو دهه پیش آغاز شد؛ امیدوارم این کنفرانس نقطه عطفی در گسترش و غنای این شاخه علمی در کشور باشد.

رئیس دانشگاه با اشاره به سابقه و جایگاه علم جدید در دنیا و ایران، خاطرنشان کرد: قریب به صد سال قبل، با اعزام اولین دانشجویان به غرب با هدف آشنایی و آموزش علوم و مهارت های جدید و پس از آن حضور دو نفر از اساتید فرانسوی در ایران، ورود علم جدید به کشورمان پی‌ریزی شد.

دکتر طهرانچی افزود: در دوره اول ورود علم جدید به ایران، دانشمندانی که در درون اجتماع علم جدید در کشور فعالیت می‌کردند به عنوان گروهی از نهاد حاکمیت محسوب می شدند. در این مدل، علم کالای عمومی بود که تنها متولی آن نهاد حاکمیت به شمار می رفت.

وی با اشاره به مشخصات علم در دوران کنونی تاکید کرد: علم باید در قالب یک نهاد مستقل و به صورت زیرگروه در عرصه ملی نسبت به عرصه بین المللی فعالیت کند و با سایر نهادها ارتباط متقابل داشته باشد.

رئیس دانشگاه، نهاد علم را اجتماعی از کنشگران علمی دانست که با ارتباط منسجم، قوانین و فرهنگ خاص خود به فعالیت می پزدازند.

دکتر طهرانچی علم را فرآیندی منسجم دانست و افزود: کار علمی شامل مجموعه ای از فعالیت هایی است که با اهداف و برنامه‌ی مشخص صورت می‌گیرد و از آنجایی که علم سرمایه مناسب برای دولت ها است، پیشرفت آن نیز باید الویت حیاتی دولت ها باشد.

دکتر طهرانچی با تمایز بین نهاد علم و صنعت گفت: نهاد علم محصول گرا نیست و اساساً ماهیت پژوهش غیرتجاری است و ادبیات بازار بر آن حاکم نیست.

وی دانشگاه را به عنوان یکی از زیر ساختارهای نهاد علم برشمرد که با سیاست، جامعه، بازار و صنعت ارتباط متقابل دارد.

رئیس دانشگاه گفت: پژوهش‌ها در طیفی گسترده، بهم پیوسته و چند وجهی انجام شده و به دو حوزه پژوهش‌های بالادستی و پژوهش‌های پایین دستی تقسیم می‌شوند.

وی ضمن ارائه ویژگی‌های پژوهش های بالادستی و پایین دستی اظهار داشت: پژوهش های بالادستی بیشتر جنبه اکتشافی داشته و پژوهش های پائین دستی در توسعه و کاربرد در صنعت تاثیر بسزایی دارند.

رئیس دانشگاه افزود: فرآیندهای پیچیده، غیر خطی و چند وجهی به نام فعالیت های ترجمانی نیز میان پژوهش‌های بالادستی و پایین دستی ارتباط برقرار می‌کنند.

دکتر طهرانچی شکل گیری هرم علم در حوزه فیزیک و مهندسی پلاسما را از الویت های پژوهش های بالادستی این حوزه دانست و گفت: باید اجازه دهیم جریان ملی دانش شکل گیرد و در حوزه فیزیک و مهندسی پلاسما، هیچ کس بهتر از خود شما نمی‌تواند مدل توسعه دانش را ترسیم و کنترل نماید.

سخنران دیگر مراسم افتتاحیه، دکتر بابک شکری دبیر نخستین کنفرانس فیزیک و مهندسی پلاسما، در خصوص مقالات ارسال شده به این کنفرانس گفت: بیش از 174 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال گردید که با بررسی های صورت گرفته از این تعداد 136 مقاله به صورت شفاهی و پوستر پذیرش شدند.

دبیر علمی کنفرانس، شناسایی مراکز فعال علمی، دانشگاهی و صنعتی در زمینه مهندسی و فیزیک پلاسما، ایجاد بستری مناسب در راستای همکاری‌های علمی بین اساتید و دانشجویان و تشکیل شبکه علمی بین مراکز فعال در این زمینه را ازجمله اهداف برپایی این کنفرنس عنوان کرد.

دکتر شکری در ادامه، با اشاره به جایگاه ایران در حوزه فیزیک و مهندسی پلاسما گفت: ما در بین کشورهای اسلامی رتبه نخست و در کل دنیا در رتبه 27 قرار داریم و امیدوارم با توجه به نرخ رشد تربیت دانشمندان و محققان، این جایگاه بهبود یابد.

دبیر علمی کنفرانس، تشکیل انجمن علوم و مهندسی پلاسمای ایران، ایجاد شبکه علمی در این حوزه، ایجاد بخش ارتباط با صنعت در انجمن علوم و مهندسی پلاسمای ایران و ایجاد دوره دکتری مهندسی پلاسما را ازجمله برنامه ها و فعالیت های آتی در این حوزه دانست.

دکتر شکری در پایان خاطرنشان کرد: هم افزایی، شناخت متقابل و تشکیل شبکه منسجم ، گام نخست در راستای گسترش این شاخه از علم است.

لازم به ذکر است، لایه‌نشانی»، «پردازش پلاسمایی»، «شیمی پلاسما»، « کاربرد پزشکی، صنعت پلاسما»، «گداخت هسته‌ای»، «تخلیه الکتریکی گازها»، «چشمه‌های پلاسمایی»، «روشهای تشخیصی پلاسما»، «برهم کنش لیزر و پلاسما»، «پلاسمای فضایی»، «نظریه‌ها، مدلها و شبیه‌سازی»، «چشمه‌ها و باریکه ذرات باردار» و «مولدهای امواج الکترومغناطیسی» محورهای مورد بررسی در این کنفرانس علمی  دو روزه بود.

         
     دکتر طهرانچی
     دکتر شکری
     کنفرانس مهندسی و فیزیک پلاسما 
     کنفرانس مهندسی  و فیزیک پلاسما


گروه خبری: آموزشی
تاریخ ثبت خبر: 1392/03/05
کلیدواژه: گزارش افتتاحیه کنفرانس «مهندسی و فیزیک پلاسما»
تاریخ انقضای خبر: 1396/03/05
ویژه: بلی
تعداد مشاهده: 1,303

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>