چکیده:
1
متن خبر:
گزارش نشست تخصصی الگوی تطبیقی کلینیکهای خانواده

این نشست با حضور پروفسور محمد مطر، مدیر پروژه حمایت دانشگاه جانز هاپکینز، دکترمیرمحمد صادقی رئیس کرسی حقوق بشر، دکتر ماهروغدیری سرپرست کلینیک زنان و کودکان کرسی حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی و برخی اعضای هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و مشاوران کلینیک های حقوقی و جمعی از دانشجویان درسالن 203 دانشکده حقوق برگزار شد.
در ابتدای این نشست آقای دکتر میرمحمد صادقی توضیحاتی را راجع به کلینیک های حقوقی و بویژه کلینیکهای کرسی حقوق بشر ارائه نمود. ایشان کسب مهارتهای علمی برای دانشجویان و انجام تحقیقات میدانی برای غنیسازی رساله های ارشد و دکتری در کنار ارائه خدمت به اقشار آسیبپذیر به ویژه زنان، کودکان، مهاجران و کارگران از اهداف این کلینیکها عنوان کرد و به اهمیت مطالعه تطبیقی اینگونه کلینیکها اشاره نمود.

در ادامه پروفسور مطر به فعالیتهای چند دهه اخیرکلینیکهای حقوقی در کشورهای مختلف به شرح ذیل اشاره نمودند:
تمرکز این کلینیکها غالبا بر افراد آسیبپذیر و ارائه خدمات به آنان میباشد که تعاریف و مصادیق این افراد امروزه فراتر از زنان و کودکان میباشد و سالمندان و آوارگان و افراد دارای معلولیت را نیزشامل میشود.
واحدهای درسی کلینیک های حقوقی به عنوان واحدهای اختیاری در دروس دانشکده های حقوقی گنجانده شد و در این کلینیک ها سطح آگاهی و اطلاعات، مهارت های عملی و رعایت ارزش های اخلاقی در عمل برای دانشجویان ارتقاء می یابد و آنان می توانند در پرونده های واقعی از موکلین خود تحت نظر اساتیدشان دفاع کنند.
مساله اشتغالات، اجرا و اداره امور و آموزش در این کلینیک ها و نقش آنان در ارائه خدمات و درتهیه قوانین مدل براساس واقعیات عینی و قابل مشاهده در پرونده های واقعی بسیار اهمیت دارد، چرا که به روز کردن قوانین و اصلاح آن بر اساس نیازهای جامعه ضروری و انکارناپذیر است. کلینیکهایی که به طورخاص در زمینه خانواده فعال هستند به موضوعات خشونت علیه زنان، سوء رفتار با کودکان و سالمندان و در برخی کشورها درباره فرزندخواندگی به ارائه خدمات به مراجعین می پردازند. برخی از این کلینیک ها، مانند کلینیک های فعال در موضوع خشونت های خانگی بنابه ضرورت همکاری نزدیکی با کلینیک های دیگر (از جمله کلینیک مراقبت های پزشکی) دارند.
در این کلینیک ها، علاوه بر آموزش نظام حقوقی داخلی باید تعهدات و مقررات بین المللی حقوق خانواده از جمله میثاق حقوق مدنی و سیاسی، میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، عهدنامه حقوق کودک و عهدنامه حداقل سن ازدواج و رضایت به ازدواج و ثبت آن به دانشجویان آموزش داده شود و باید برای انجام فعالیت های عملی و حرفه ای به دانشجویان به ویژه به دلیل انگیزه بالای آنان اعتماد نمود تا بتوانند مهارت های عملی را همراه با رعایت ارزش های اخلاقی در عمل بیاموزند.
در پایان خانم دکتر ماهرو غدیری سرپرست کلینیک زنان و کودکان کرسی جقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی توضیحاتی را درباره کلینیک ارائه نمودند: هدف اولیه تآسیس کلینیک زنان و کودکان، حمایت از زنان و کودکان به عنوان اقشار آسیب پذیر بود که اخیراً تصمیم گرفته شد ه که علاوه برآن به مردان خانواده نیز مشاوره حقوقی صرفاً در مسائل مربوط به خانواده ارائه شود.
همکاران این کلینیک تعدادی از وکلاء و دانشجویان داوطلب علاقهمند میباشند که علاوه بر آموزشهای حقوقی و روانشناسی، و ارائه مشاوره تلفنی رایگان و مشاوره حضوری، در آینده نزدیک سایر اهداف آموزشی آن(ازجمله مشاهده مشاوره حضوری توسط دانشجویان)، پژوهشی (استفاده ازاطلاعات دریافتی ازفرم ها)، برگزاری دادگاه مجازی و نهایتاً، سرفصلهای واحد کلینیک های حقوقی، محقق خواهد شد. ایشان در پایان اشاره نمودند که با عنایت ریاست محترم کرسی مذاکراتی با مراکز مختلف، از جمله مجتمع قضایی خانواده برای ارجاع پروندهها به کلینیک در حال انجام است و امید میرود با کثرت تعداد مراجعین، کلینیک بتواند سریع تر به اهداف خود نائل آید.
گروه خبری: همایش ها
تاریخ ثبت خبر: 1393/07/27
کلیدواژه: 1
تاریخ انقضای خبر: 1393/08/04
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 755