Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

برگزاری سخنرانی تاملی بر سیاست‌های آمایش سرزمین در ایران

$
0
0
متن خبر:
 
سخنرانی دکتر مریم اسماعیلی فرد، مدرس دانشگاه و پژوهشگر سیاستگذاری عمومی با موضوع "تاملی بر سیاست‌های آمایش سرزمین در ایران"، سه‌شنبه، 19 اسفند 1393 در محل پژهشکده علوم محیطی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر اسماعیلی فرد به  تشریح تطور تاریخی نظریات توسعه از رشد اقتصادی تا توسعه پایدار و همه‌جانبه پرداخت و در بیان اهمیت اسناد آمایش سرزمین، آنرا به عنوان مرجع تنظیم رویکرد طولانی مدت توسعه ملی و منطقه‌ای و استراتژی‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی، فضایی-محیطی با لحاظ الزامات بهره‌برداری پایدار از محیط‌زیست معرفی نمود.
به اعتقاد وی تنها در شرایطی که توسعه متوازن، همه‌جانبه و پایدار با افق عدالت درون‌نسلی و میان‌نسلی به عنوان مرجعیت سیاست‌های توسعه کشورها مورد اجماع قرار گیرد، می‌توان به طرح و اجرای سیاست‌های آمایش سرزمین امیدوار بود.
وی  با بیان  آمارهای موید پراکنش نامتوازن جمعیت، امکانات و فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور و نیز آلودگی و تخریب‌های گسترده محیط‌زیست، بر لزوم توجه به تکالیف قانونی در خصوص تدوین سند ملی آمایش سرزمین به عنوان سند بالا دست تاکید کرد و در ادامه با بیان روند طرح موضوع آمایش سرزمین در 4 دهه اخیر به ویژه در قالب اسناد برنامه و سند سیاست‌های کلی آمایش سرزمین، به تشریح برخی از چالش‌هایی از جمله: کوتاه مدتی سیاست‌ها،موازی‌کاری و بخشی‌نگری،گرایش به آینده‌سازی به جای آینده‌گزینی،فقدان سازوکار شفاف به منظور مشارکت همه ذی‌نفعان دولتی و غیردولتی در تمامی مراحل تدوین،اجراو ارزیابی اسناد آمایش سرزمین پرداخت.
به اعتقاد این پژوهشگر، بررسی اسناد آمایش استان‌ها نشان از کمبود آمارهای به روز و قابل اعتماد دارد و کلی‌گویی و ابهام در ادبیات نگارش اغلب اسناد به چشم می‌خورد، به نحوی که قابل ارزیابی نبوده و اطلاعات حاصله منجر به دستیابی به تصویر واضح و کاربردی در برنامه‌ریزی فضایی استان نمی‌شود.
همچنین در اسناد آمایش استان‌ها بر خلاف رویکرد استراتژیک شرح خدمات، هدف کلان و استراتژی مشخص بیان نشده است و اغلب به تحلیل وضع موجود اکتفا شده است. 
گروه خبری: اطلاعیه و گزارش ها
تاریخ ثبت خبر: 1393/12/26
تاریخ انقضای خبر: 1394/01/04
ویژه: خیر
گروه منبع: پژوهشکده ها
تعداد مشاهده: 763

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>