چکیده:
گزارش
متن خبر:
گزارش مراسم راهاندازی مجدد کلینیک حقوقی دانشگاه شهید بهشتی
مراسم راه اندازی مجدد کلینیک حقوقی زنان و کودکان دانشگاه شهید بهشتی روز یکشنبه هفتم اردیبهشت1393ساعت 13 در سالن کرسی حقوق بشر این دانشگاه برگزار شد.
این کلینیک در اسفند سال 1385 به همت کرسی حقوق بشر و پژوهشکده خانواده این دانشگاه تأسیس شد وارائه خدمات حقوقی رایگان به زنان و کودکان به عنوان اقشار آسیبپذیر توسط وکلا و مشاوران حقوقی از مهمترین اهداف آن بوده است.
در این مراسم پس از تلاوت قرآن کریم، آقای دکتر حسین میرمحمدصادقی رییس کرسی حقوق بشر ضمن خیرمقدم به حاضرین به بیان توضیحاتی در خصوص کلینیکهای حقوقی، برنامهها و اهداف آنها با توجه به تجربیات سایر کشورها پرداختند. آموزش مهارتهای حرفهای و ارتقای دانش و توانمندی عملی دانشجویان از طریق مشاهده پروندههای واقعی، مدل سازی، برگزاری دادگاههای مجازی و ایفای نقش که در آن دانشجویان مهارتها، ارزشها و کدهای اخلاقی وکالت را میآموزند و برگزاری کارگاههای آموزشی و پیگیری پروندهها در مراجع قضایی به عنوان واحد درسی و تحت نظارت اساتید حقوق در این برنامه انجام میپذیرد.
در ادامه معاون پژوهشی کرسی حقوق بشر، آقای دکتر قاسم محمدی توضیحاتی در خصوص فعالیتهای کرسی و جایگاه کلینیک در کرسی به عنوان بخشی از معاونت ارتباطات و خدمات علمی پرداختند.
سخنران بعدی آقای دکتر نادر نوروزی معاون ارتباطات و خدمات علمی کرسی حقوق بشر بودند. ایشان با اشاره به اهداف آموزشی، خدماتی و پژوهشی این کلینیک، توسعه این کلینیکها را در سطح شهر با همکاری نهادهای اجتماعی و شهرداری به ویژه به جهت شناسایی و مقابله با آسیبهایی که خانوادهها را تهدید میکند مورد تأکید قرار دادند.
مدیر جدید کلینیکهای حقوقی که در بدو تأسیس این کلینیکها نیز مسئولیت آن را عهدهدار بودند ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین و قدردانی از کارشناسان و مشاوران سابق کلینیک که در جمع حضور داشتند با اشاره به وضعیت خانوادهها و مسایل و مشکلات آنها هدف اصلی فاز اول این طرح را ارائه خدمات حقوقی در زمینه مسایل خانواده به کلیه اعضای خانواده عنوان کردند.
خانم ماهرو غدیری با اشاره به لزوم توجه میانرشتهای به مسائل خانواده و تأسیس دوره کارشناسی ارشد حقوق خانواده در پژوهشکده خانواده به همین منظور، توجه به عواقب ارجاع سریع موارد به دادگاهها بهویژه برای زنان را ضروری دانستند و ضمن اشاره به اهمیت جلوگیری از تضییع حقوق فردی، به ارائه مشاوره با توجه به شرایط خاص هر مورد و واقعیات جامعه تأکید کردند.
برگزاری دورههای آموزشی حقوقی و روانشناسی برای همکاران کلینیک و دانشجویان به منظور توانمندسازی آنان و ارتقای سطح خدمات کلینیک، ایجاد شبکه ارتباطی در فضای مجازی بین همکاران به جهت تعامل علمی- کاربردی و اهداف آموزشی و پژوهشی از دیگر سخنان ایشان بود.
سخنران پایانی خانم دکتر فرشته موتابی عضو هیأت علمی پژوهشکده خانواده و متخصص زوج درمانی بود. ایشان با اشاره به فراوانی مسایل مطروحه در حوزه خانواده به طرح خانواده پایدار و آثار قابل توجه آن در جلوگیری از طلاق اشاره کردند و حاکمیت اخلاق و نه صرف حقوق را ضامن بقای خانواده دانستند.
در پایان نیز آقای دکتر محمد راسخ عضو هیأت علمی دانشکده حقوق در جملات کوتاهی با اشاره به اختلالات رفتاری به عنوان اصلیترین مشکلات خانوادهها بر اهمیت و لزوم اصل برابری و ممنوعیت تبعیض علیه زنان تأکید کردند.
این مراسم که با حضور اعضای کرسی حقوق بشر، پژوهشکده خانواده، دانشکده حقوق، نماینده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و شهرداری، مشاوران کلینیک خانواده و کودک، دانشجویان ارشد و دکترای حقوق و روانشناسی، وکلا و مشاوران حقوقی تشکیل شد در ساعت 15 خاتمه یافت.
گروه خبری: اطلاعیه و گزارش ها
تاریخ ثبت خبر: 1393/02/10
کلیدواژه: گزارش
تاریخ انقضای خبر: 1393/02/17
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 1,096