همایش با تلاوت آیات قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی در ساعت 9 صبح چهارشنبه هفتم اسفند ماه آغاز شد. در ابتدا دکتر مبرقعی دبیر انجمن گزارشی را از فعالیت ها و دستاوردهای انجمن در سال 1392 ارائه نمود. انتشار دو فصلنامه پژوهشهای محیط زیست و محیط و توسعه، برگزاری بیش از بیست کارگاه و سخنرانی، عضویت در انجمن جهانی ارزیابی اثرات و همچنین مشارکت در نمایشگاههای محیط زیستی و برگزاری بازدید های علمی از اهم فعالیت های انجمن در این سال بود. در ادامه دکتر جوزی دبیر علمی همایش و عضو هیات مدیره انجمن به ارائه گزارشی از روند برگزاری همایش پرداختند و بیان داشتند از 143 مقاله رسیده به دفتر همایش پس از داوری 13 مقاله برای ارائه شفاهی و 32 مقاله برای ارائه پوستری انتخاب گردید. دکتر مخدوم رئیس هیات مدیره انجمن از دیگر سخنرانان افتتاحیه بود. ایشان ضمن تاکید بر ضرورت حمایت بیش از پیش دانشجویان از انجمن و مشارکت آنان در پیشبرد امور ، رمز موفقیت و ماندگاری انجمن را حمایتهای اعضا و دانشجویان دانست.
در ادامه دکتر متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان سخنانی در خصوص اهمیت وجود انجمن ارزیابی و نقش و ماموریت آن بر ضرورت تعامل بیش از پیش انجمن با سازمان حفاظت محیط زیست تاکید نمود.
در ادامه روز نخست 9 مقاله به صورت سخنرانی ارائه شد و مقالات پوستر ی در سالن همایش جهت بازدید و استفاده شرکت کنندگان نصب گردید. لازم به ذکر است دکتر هومان لیاقتی رئیس پژوهشکده علوم محیطی و دکتر نغمه مبرقعی از اعضای پنل تخصصی در روز نخست بودند. در پایان روز اول نشست تخصصي با عنوان آسيب شناسي نظام ارزيابي محيط زيستي در ايران با حضور مدیران و مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین مسئولان انجمن ارزیابی محیط زیست، پایان بخش مراسم بود.
در روز دوم همایش پس از تلاوت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی چهار مقاله دیگر ارائه گردید و به بحث گذاشته شد . پس از آن مجمع عمومي انجمن ارزيابي محيط زيست ايران برگزار شد و انتخابات جدید هیات مدیره به انجام رسید. در این بخش که با حضور بیش از 120 تن از اعضای انجمن صورت پذیرفت 7 تن عضو اصلی و دو تن عضو علی البدل هیات مدیره و همچنین بازرسین اصلی و علی البدل انتخاب شدند. در پایان مراسم از بزرگان و پیشکسوتان محیط زیست آقایان دکتر محقق داماد به واسطه نقش کلیدی در اشاعه مفاهیم مربوط به اخلاق محیط زیست از دیدگاه ادیان، دکتر بلوچ به پاس تلاشهای بیدریغشان در اعتلای محیط زیست کشور ، دکتر جزیره ای بنیانگزار گروه جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران و دکتر شامخی به واسطه نقش کلیدی شان در تدوین قوانین و مقررات مربوط به جنگل داری در ایران تقدیر به عمل آمد. همچنین از دو تن از محیط بانان و جنگل بانان غیور کشور تجلیل شد.