Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

گزارش همایش ارتباط دانشگاه با خانواده

$
0
0
متن خبر:
 
 
همایش ارتباط دانشگاه و خانواده دوشنبه، 28/7/1393 در تالار ابوریحان مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
این همایش با حضور دکتر طهرانچی، رییس دانشگاه، دکتر میراحمدی، معاون فرهنگی و اجتماعی، حجت الاسلام و المسلمین نبوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، والدین دانشجویان ورودی سال 1393، جمعی از اساتید و همکاران دانشگاهی برگزار شد.
درابتدای این مراسم، پس از اجرای سرود جمهوری اسلامی ایران و سرود دانشگاه شهید SAED8865.JPGبهشتی، دکتر میر احمدی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکتر میراحمدی ضمن خیر مقدم به خانواده‌های دانشجویان و تبریک به مناسبت روز خانواده، اظهار داشت: هر سال با ورود دانشجویان عزیز، جمع خانواده شهید بهشتی بزرگتر شده و فرزندان شما نیز عضوی از این خانواده بزرگ به شمار می روند.
وی با اشار به برگزاری این همایش در سال گذشته گفت: دفتر ارتباط خانواده و دانشگاه سال پیش مجددا در دانشگاه راه‌اندازی شد و هدف اصلی آن نیز ایجاد ارتباط دوسویه بین دانشگاه و خانواده است.
معاون فرهنگی دانشگاه با اشاره به نقش تعیین‌کننده خانواده در مسیر رشد و ترقی و شکوفایی فکری و رفتاری فرزندانشان اظهار داشت: با توجه به چنین نقشی، مخصوصا در دوران دانشجویی، باید ارتباط دوسویه‌ای بین دانشگاه و خانواده‌ها برقرار شود تا مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، از میان برداشته شود.
وی گفت: اگر این ارتباط از ابتدای دانشگاه صورت گیرد و بطور مستمر ادامه داشته باشد، بسیار موثرتر خواهد بود و این همایش آغازی بر این ارتباط دوسویه است.
وی با ذکر متفاوت بودن شیوه ارتباط خانواده با دانشگاه با دوره‌های قبلی تحصیلی فرزندانشان، به نشست‌های تخصصی این همایش اشاره کرد و گفت: در این نشست‌‌ها، روش‌های این ارتباط دو سویه در دانشگاه تشریح خواهد شد.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین نبوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، با اشاره به برگزاری این همایش در سال گذشته اظهار داشت: این همایش جهت حفظ شئون اخلاقی دانشجویان می باشد.
وی با مقایسه دوران مختلف تحصیل اظهار داشت: بین این دوران ها،تفاوت بسیار زیادی وجود دارد و دانشجویان باید در دوره دانشجویی، این شرایط را به خوبی درک کرده و این دوران را به خوبی سپری کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ادامه گفت: فاصله های بین والدین و فرزندان باید کم شود و این امر در سایه نشاط بخشیدن به فرزندان محقق خواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: باید در این دوران، نحوه تعامل با فرزندانمان را تغییر دهیم و با یک روش موثر، تعاملی بهتر با فرزندانمان داشته باشیم.
در پایان، وی با اشاره به حدیث پیاکبر اکرم که:«بهترین عمل بعد از نماز، شاد کردن مومن است» گفت: بر اساس این حدیث، شاد کردن مومن، بهترین عمل است، پس با شادی و نشاط بخشیدن به خانواده می توانیم بنیان خانواده را قوی تر کنیم.
در ادامه مراسم، دکتر طهرانچی، رییس دانشگاه با اشاره به متفاوت بودن دانشگاه های بزرگ، از جمله شهید بهشتی با دانشگاه‌های دیگر گفت: فرایند آموزشی و محیط آموزشی دانشگاه‌های بزرگی مانند شهید بهشتی با دانشگاه‌های دیگر متفاوت است و این تفاوت هم علت انتخاب فرزندان شما بوده است.
رییس دانشگاه گفت: دانشگاه ما جامعه بزرگی است که از استان‌ها و قومیت‌های مختلفی دانشجو می پذیرید و این دانشجویان با تربیت‌های متفاوت با هم درتعامل هستند.
در ادامه وی با اشاره به این موضوع که دانشجویان ما در دوران دبیرستان و پیش دانشگاهی با مهارت‌های اجتماعی آشنا نمی شوند، اظهار داشت: دانش آموزان باید برای ورود به محیط دانشگاه، آماده شوند، اما متاسفانه به دلیل اینکه این امر صورت نمی پذیرد، افت تحصیلی شدیدی را در سال اول دانشگاه شاهد هستیم و دانشجویان در بدو ورود دچار چالش‌های جدی ارزشی، تحصیلی، فرهنگی و اجتماعی می‌شوند.
دکتر طهرانچی با اشاره به ارتباط والدین با مدرسه در دوران تحصیل دبیرستان گفت: این ارتباط در سطح دانشگاه هم باید برقرار باشد تا بتوانیم با ارتقاء سطح دانش دانشجویان، قدمی مهم برداریم.
وی با تأکید مجدد بر علت افت تحصیلی دانشجویان به سبب عدم آمادگی ورود ایشان به دانشگاه توضیح داد: ارتقاء دانشگاه همان ارتقاء دانشجویان ماست و ما باید با کمک شما والدین عزیز و استمرار این ارتباط، بر مشکل غلبه کنیم.
در ادامه وی با اشاره به مشکلات خاص اداری و اقتصادی دانشگاه های بزرگ گفت: حل این مشکلات با موفقیت دانشجویان سهل و آسان می شود.
رییس دانشگاه گفت: ما با داشتن امکانات دانشی که نیروهای متخصص در دانشکده علوم تربیتی و پژوهشکده خانواده هستند، می‌توانیم با کمک شما بر این مشکلات غلبه کنیم. وی در پایان اظهار داشت: ما فقط با همسان شدن دانش‌هایمان درباره دانشجو و اراده روزافزونمان می توانیم این مسیر را طی کنیم.
در ادامه، سرود خانواده توسط گروه سرود ناشنوایان اجرا شد. این همایش با میزگرد تخصصی با حضور دکتر مظاهری،رییس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، خانم دکتر صادقی، مدیر آموزش و مشاوره فرهنگی و اجتماعی، دکتر پورشهریار، عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، خانم دکتر موتابی و طهماسیان، اعضای هیات علمی پژوهشکده خانواده به پایان رسید. 
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1393/07/29
تاریخ انقضای خبر: 1393/08/06
ویژه: خیر
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 600

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles