متن خبر:
نخستین گردهمایی دبیران شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری، دوشنبه 12 تیرماه در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم دکتر صدوق، رئیس دانشگاه؛ دکتر عسکریان ابیانه، معاون مالی و اداری و مدیریت منابع وزارت علوم؛ دکتر واعظ مهدوی، معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه؛ دکتر درخشانی مهر، مدیر کل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم؛ دکتر سمنانیان، مشاور توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور؛ و ، تحقیقات و فناوری حضور داشتند.
دکتر سید حسن صدوق، رئیس دانشگاه، در سخنانی ضمن خیر مقدم، با قرائت آیه 41 سوره مبارکه روم گفت: زمین پیکره واحدی است و اساساً هستی مقوله بهم پیوسته ای است و هرگونه دخالت نابجا و برخلاف فطرت انسان در آن، اثرات جبران ناپذیری را برجای خواهد گذاشت.
رئیس دانشگاه در ادامه از برگزاری این نشست در دانشگاه شهید بهشتی اظهار خرسندی کرد و افزود: هماکنون با مشکلات بزرگی در زمینه آب و هوا، خاک، تخریب جنگلها و خشکسالی مواجه هستیم و میزبانی دانشگاه در تشکیل نشستی با موضوع مدیریت سبز و محیط زیست، به غایت خوشحال کننده است؛ تصدی پست آموزش و برنامه ریزی معاونت سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین تحصیل در رشته ژئومورفولوژی و جغرافیای انسانی دلیل دلبستگی عمیق اینجانب به مباحث زیست محیطی، دانشگاه سبز و ترویج فرهنگ زیست محیطی است.
رئیس دانشگاه، تبدیل شدن مسائل زیست محیطی به گفتمان عمومی را یکی از دغدغههای خویش عنوان کرد و افزود: سالها پیش در سخنرانی که در مراسم اهداء جایزه ملی مدیریت به عنوان دبیر آن مراسم داشتم اعلام کردم، کاش زمانی فرا رسد که به هنگام انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا، علاقه و برنامه های کاندیداها به محیط زیست در کنار گرایش های سیاسی و اجتماعی شان در اداره کشور نیز با دقت مورد توجه و نقد قرار گیرد.
دکتر صدوق، با اشاره به سابقه جریانهای بینالمللی در حفظ محیطزیست، یادآور شد: کنفرانس سازمان ملل متحد دربارة انسان و محیط زیست که سال 1972در شهر استکهلم برگزار شد، اولین کنفرانس بین المللی در زمینه محیط زیست بود و به دنبال آن "کمیته جهانی توسعه پایدار" شکل گرفت و در کشور ما نیز "کمیته ملی توسعه پایدار" در سازمان حفاظت از محیط زیست فعالیت می کند.
رئیس دانشگاه، با اشاره به برگزاری اجلاس جهانی با موضوع «ریزگردها» در جمهوری اسلامی ایران گفت: به توجه به اینکه برخی از کانون های عمده بحران ریزگردها در کشورهای عربستان و عراق قرار دارد، مقابله با ریزگردها نیازمند پیگیریها و همکاری بینالمللی است؛ مسائل محیط زیستی همچون آلودگی آب و هوا، ریزگردها و خشکسالی محدود به مرزهای سیاسی نیست و عزم و ارداه بین المللی را می طلبد.
رئیس دانشگاه، در بخش دیگری از سخنان خود به سند و راهنمای بودجهریزی در دانشگاه ها که توسط وزارت علوم تهیه و تدوین شده است اشاره و خاطرنشان کرد: در بخش منابع انسانی سند مذکور، شاخصهایی در حوزه مصرف انرژی، حفاظت از فضای زیستی و فضای سبز دانشگاه تعریف شده که اقدام بسیار خوب و گام مهمی برای تعامل و پیوند بین محیط زیست و دانشگاه هاست. وی، با اشاره به اقدامات و فعالیتهای برخی از دانشگاه ها در راستای حفظ محیط زیست و مصرف بهینه انرژی گفت: یکی از مهمترین کارکردها و خدمات دانشگاه در ارتقاء محیط زیست، تربیت دانشجویانی است که به عنوان دوستدار طبیعت، سفیر و کارشناس محیط زیست در خانواده و جامعه خود عمل کنند.
رئیس دانشگاه، با اشاره به تدوین مجموعه ای با عنوان" دانش برای توسعه پایدار" در سازمان یونسکو افزود: براساس این مجموعه، علوم و شاخه های مختلف دانش به دلیل رشد جزیره گونه نتوانست به رفاه مطلوب بشریت منجر شود؛ رئیس دانشگاه ادامه داد، بازگشت به تنه واحدی که شاخه های علم از آن روییده و منفک شده اند راه حل این مسئله است.
رئیس دانشگاه، در پایان سخنان خود، برخورداری از اخلاق و ذهن زیست محیطی را تنها راه برون رفت از این بحران عنوان و تأکید کرد: برای حل ریشه ای بحران های زیست محیطی باید ذهن تک تک ما به طور فعال نسبت به سئوالات و چالش های زیست محیطی حساس شود و واکنش نشان دهد.
گزارش تصویری
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1396/04/13
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
منبع: روابط عمومي
تعداد مشاهده: 129