اولین نشست اتاق فکر محیط زیست استان تهران به همت مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران و با حضور استاندار تهران، تنی چند ازاعضاء شورای اسلامی شهر تهران، اساتید دانشگاه، تشکلهای مردمنهاد زیست محیطی، مدیران صنایع و رسانههای ارتباط جمعی در محل سالن جلسات استانداری تهران برگزار شد. دکتر لیاقتی، رئیس پژوهشکده علوم محیطی، دکتر مهدوی دامغانی، معاون تحصیلات تکمیلی و دکتر عبدلی، مدیر گروه تنوع زیستی و مدیریت اکوسیستمهای این پژوهشکده در این جلسه حضور داشتند. در ابتدای این جلسه و پس از توضیحات دکتر حیدرزاده، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران در خصوص ضرورتها و دلایل تشکیل این اتاق فکر در استانداری تهران، دکتر لیاقتی به نمایندگی از دانشگاهیان استان در خصوص وضعیت کلی محیط زیست استان تهران نکاتی را متذکر و یادآور شد اکنون ضروری است با رهیافتهایی دانشبنیان و بر مبنای اصول برنامهریزی محیط زیست برای توسعه استان برنامهریزی کنیم تا ضمن رفع چالشهای فعلی، در آینده نیز تهدیدات محیط زیستی استان به حداقل برسد.
وی ضمن برشمردن فرصتها و توانمندیهای محیط زیستی استان تهران و اقدامات صورتگرفته در زمینه حفاظت از منابع زیستی بر پیگیری موضوعاتی همچون مدیریت محیطزیستی استان، توسعۀ اکوتوریسم در منطقه، توجه ویژه به مناطق چهارگانۀ حفاظتشدۀ استان مانند پارک ملی لار و ایجاد قطب کشاورزی سالم و اکولوژیک در یکی از مناطق کشاورزی استان تاکید کرد.
در همين زمينه؛ دكتر حيدرزاده مديركل حفاظت محيط زيست استان تهران به همكاري ارزشمند پژوهشكده علوم محطي دانشگاه شهيد بهشتي و سازمان حفاظت محيط زيست در پارك ملي لار به مديريت علمي دكتر اصغر عبدلي در زمينه حفاظت ماهي قزلآلاي خال قرمز اشاره نمود و ابراز اميدواري كرد اين همكاريها در آينده با حمايتهاي استانداري تهران گسترش يابد.
در ادامه، مهندس هاشمی، استاندار تهران اظهار داشت: وقتی که توفیق خدمت در استانداری تهران را پیدا کردم، موضوعات ترافیک، آلودگی هوا و فضای سبز تهران از دغدغههای اصلی بنده بوده است. وی با اشاره به اینکه پیشبینی و پیشگیری باید در اولویت بحران قرار گیرد، گفت: در تهران یکصد هزار خودروی فرسوده در حال تردد است که باید هرچه سریعتر در این خصوص تدبیری اتخاذ شود.
هاشمی با بیان حجم فاضلاب تصفیهنشده در تهران افزود: در تهران 800 میلیون مترمکعب فاضلاب وجود دارد که 200 میلیون متر مکعب آن تصفیه شده و 600 میلیون متر مکعب آن تاکنون در روند تصفیه قرار نگرفته است و ما از بخش خصوصی درخواست کردهایم که این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.