متن خبر:
نخستین هماندیشی تاریخ کشاورزی و محیط زیست ایران چهارشنبه ششم خرداد ماه در سالن پروین اعتصامی مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
این همایش به همت پژوهشکده علوم محیطی و با مشارکت دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه شهید بهشتی و همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مرکز صلح و محیط زیست برگزار گردید.
در آغاز این هماندیشی، دکتر لیاقتی رئیس پژوهشکده علوم محیطی و رئیس انجمن علمی کشاورزی بومشناختی ایران در سخنانی با تاکید بر اهمیت تاریخ کشاورزی و محیط زیست در ایران، به عنوان کشوری که مهد کشاورزی بوده، ضرورت پرداختن به این حوزه را یادآور شد.
سپس، دکتر محمدحسن ابریشمی پژوهشگر تاریخ کشاورزی ایران طی سخنانی با ارائه مواردی از اهمیت تاریخی کشاورزی در ایران در خصوص جایگاه کشاورزی در تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور سخن گفت.
در ادامه دکتر زند، معاون وزیر جهاد کشاورزی و ریاست سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن تبیین اهمیت و کارکردهای بحث تاریخ در حوزه کشاورزی و محیط زیست، برخورداری از آگاهی و دانش کافی در زمینه پیشینه کشاورزی کشور را چراغ راهی برای حل برخی از مهمترین مشکلات و چالشهای فعلی کشاورزی کشور دانست.
دکتر محقق داماد، استاد دانشگاه شهید بهشتی از دیگر سخنرانان این نشست بود که به ذکر پیشینه دیدگاههای تاریخی در حوزه محیط زیست و مشکلات مرتبط با آنها در دیدگاههای غربی و ادیان ابراهیمی پرداخت و تاکید کرد: برخلاف برخی برداشتهای نادرست، ادیان ابراهیمی به ویژه اسلام تاکیدات متعدد و محکمی مبنی بر حفاظت از محیط زیست و منابع پایه طبیعی داشته است.
همچنین در ادامه این هماندیشی، دکتر کوچکی استاد دانشگاه فردوسی مشهد و عضو فرهنگستان علوم، دکتر مجتهد شبستری مدیر مرکز صلح و محیط زیست، دکتر احمدوند مدیر گروه تاریخ تمدن و ملل، دکتر مبرقعی معاون پژوهشی و دکتر مهدوی دامغانی معاون تحصیلات تکمیلی پژوهشکده علوم محیطی به بیان اظهارات و دیدگاههای خود در حوزه تاریخ کشاورزی و محیط زیست پرداختند.
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1394/03/12
تاریخ انقضای خبر: 1394/03/19
ویژه: خیر
گروه منبع: پژوهشکده ها
منبع: پژوهشکده علوم محیطی
تعداد مشاهده: 806