متن خبر:
تنوع و سرعت روند تغييرات نظري در برنامه ريزي براي تغيير و توسعه در جوامع، موجب پيدايش نظريههاي مختلف در پاسخ گويي به نيازهاي اجتماعي شده است. هر نظريه برنامه ريزي به لحاظ شناخت شناسي بستري واقعي از شرايط اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در يك مكان، شهر، منطقه يا سرزمين را در پيشينه خود دارد. برنامه ريزي استراتژيك كه در اصل پيشينه در حوزه نظامي دارد، در قرن بيستم با ورود به علوم مديريت، تحت عنوان مديريت و برنامه ريزي استراتژيك تغييرات عمدهاي را در اين علوم ايجاد ميكند و سپس به حوزه برنامه ريزي نيز رسوخ مينمايد.
مباني نظري برنامه ريزي استراتژيك همواره با اصطلاحات، مفاهيم و تجارب حوزه مديريت درآميخته است.
در ايران بحث برنامه ريزي استراتژيك شهري و منطقهاي به رغم طرح نشدن مفاهيم پايه و شناخت شناسي تفكر استراتژيك، حدود بيست سال است كه استفاده ميشود و در عمل به دليل برداشتهاي متفاوت از نظريه و فرآيندهاي آن، اين نوع برنامه ريزي دچار فراز و فرودهاي بسياري شده است. استفاده از برنامه ريزي استراتژيك، فرآيندها و ابزارهاي آن نظير ماتريس «سوات» براي برنامه ريزي منطقهاي مشكلاتي دارد كه نويسندگان اين كتاب را بر آن داشت كه با توجه به مشكلات جدي ناشي از كاربرد برنامه ريزي استراتژيك و استفاده از ماتريس تحليلي سوات، مطالبي را به منظور كمك به كاربرد صحيح آن فراهم آورند.
ساختار اين كتاب در سه بخش تدوين شده است: بخش اول عمدتاً مباحث نظري و فرآيندي برنامه ريزي استراتژيك و كاربرد ماتريس تحليلي «سوات» را در بر ميگيرد. در بخش د.م به تجاربي كه در اين زمينه در كشورهاي اسكانديناوي وجود دارد پرداخته شده است و در بخش سوم يكي از برنامههاي منطقهاي مصوب، بر اساس مباني و مباحث مطرح شده در بخشهاي اول و دوم اين كتاب كه به عنوان اصول اجراي برنامه ريزي استراتژيك و كاربرد ماتريس تحليلي سوات آمده، مورد بررسي و نقد قرار گرفته است.
كتاب «مباني نظري و تجارب به كارگيري ماتريس تحليلي سوات (SWOT) در برنامه ريزي استراتژيك توسعه منطقهاي (تجربه كشورهاي اسكانديناوي و يك تجربه از ايران)» تأليف آقاي دكتر محمد حسين شريف زادگان و همكاري آقاي بهزاد ملكپور اصل در شمارگان 1000 نسخه توسط انتشارات دانشگاه شهيد بهشتي (به شماره 511 )، با 296 صفحه در زمستان 1392 به زيور طبع آراسته شده است.
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1393/01/20
کلیدواژه: برنامه ريزي استراتژيك ـ سوات ـ شريف زادگان
تاریخ انقضای خبر: 1393/01/27
ویژه: خیر
گروه منبع: دانشکده ها
منبع: دانشکده معماری و شهرسازی
تعداد مشاهده: 1,233