Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

بازدید از هسته پژوهشی معماری در دانشکده معماری و شهرسازی

$
0
0
متن خبر:
بازدید دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه از
«هسته پژوهشی معماری دفاعی» در دانشکده معماری و شهرسازی
در این بازدید آقای دکتر اصغریان جدی عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی و ریاست دانشگاه در سالهای آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، ضمن یادی از شهدای دانشگاه اظهار داشت : 
...دفتر فنی دانشگاه یک سابقه تقریبا 35 ساله دارد. البته زمان بحران فعالیت متفاوتی داشت و الان سعی میکنیم که تجربیات بحران را تبدیل کنیم به نوشته ها و کتابهایی در رابطه با مهندسی جنگ و پیامد های جنگ. زمان جنگ بر اساس استعداد بچه ها در کارهای تخصصی نیرو انتخاب می شد . تخریب ظاهرش مهندسی است ولیکن بچه های گروه آنهایی بودند که شم تجزیه تحلیل مهندسی معکوس داشتند. همه فکر میکنند که تخریب بحث خنثی کردن است، اما ما در اکثر ساختار هایی که می شناختیم مهندسی معکوس میکردیم. اولین کاری که در مورد تخریب چی ها انجام می شد، تست روانشناسی بود، چون مهندسی تخریب سخت ترین قسمت کار بود .
ما در طبقه بندی که در مورد مهندسی دفاع، انجام دادیم یک خط مقدم داریم که خط درگیری است و سه روز بیشتر نمی شد تو خط ماند. عقبه ی اول که پشتیبانی خط مقدم بود، عقبه ی دوم شهرهای نزدیک و عقبه ی سوم یک سری عقبه های استراتژیک بود، شهرهایی مثل تهران، پالایشگاه ها، بندر ها که در معرض بمباران بودند. هر کدام از این عقبه ها مهندسی خاص خودش را داشت. از دانشگاه که نیرو می فرستادیم 15 روز درعقبه ی اول بودند و 15 روز برمی گشتند تهران، درسشان را میخواندند. زمانی که اینجا امتحان بود و یک عده از بچه ها نمی توانستند از خط برگردند، ما سوالات رو تلفنی میدادیم آنها از همانجا امتحان میدادند. درس های ما خصوصاً در بحث معماری و مهندسی، همه کاربردی بود.
در ادامه خانم قبادی همکار آقای دکتر جدی در دفتر فنی، توضیحاتی در مورد تشکیل واحد رزمی و فعالیتهای دفتر فنی داد:      
ما اینجا تلاش می کنیم یک تاریخی رو نگه داریم که متاسفانه امروزه کمتر به آن توجه می شود و در حقیقت تجربیات و اسناد مرتبط با مهندسی در جنگ تحمیلی را برای استفاده آیندگان نگهداری می کنیم. ایده دکتر جدی این است که ما باید بتوانیم نشان دهیم جنگ تحمیلی، علمی اداره شده و این مسئله در مهندسی دفاع در زمان جنگ تحمیلی وجود داشت. در همین راستا نیز فعالیتهایی انجام شده از جمله نگارش کتابی به نام «آشنایی با مهندسی در دفاع مقدس» که در دست تدوین است و طراحی سایتی برای بازدید و بهره برداری عموم، که شامل عکسهایی با موضوع بندی مناسب از مهندسی در جنگ تحمیلی می باشد. لازم به ذکر است که این سایت توسط یکی از نیروهای بسیجی و داوطلب فعالیت در دفتر فنی، طراحی شده و از طریق ورود به صفحه اصلی سایت دانشگاه شهید بهشتی قابل دسترسی است.
وقتی جنگ شروع می شود نیروهای آموزش دیده در واحد رزمی دانشگاه، به جبهه اعزام می شوند، در این زمان دفتر فنی، آموزشی و پژوهشی، در دانشگاه برای حفظ ارتباط علمی دانشگاه و جنگ، تشکیل می شود. با طولانی شدن جنگ و گسترش ارتباط بین دانشگاه و منطقه نبرد، دفتری هم در اهواز ایجاد می گردد. همه این شرایط زمینه را برای ارائه طرح هایی در مورد بازسازی مناطق جنگ و حفظ آثار جنگ، فراهم می آورد که اسناد آنها در هسته پژوهشی موجود است.
با پایان یافتن جنگ تحمیلی و تغییر نام دفتر فنی، به«هسته پژوهشی معماری دفاعی»، تلاشهایی برای این که بسیاری از فعالیت ها تبدیل به کتاب شده، حفظ و منتقل شوند، آغاز گردیده است. از جمله کتابهایی که اخیرا منتشر شده "موشک باران تهران " و " بومی سازی استانداردهای پناهگاههای جمعی و خانوادگی در ایران " است. همچنین درمورد بیمارستانهای صحرایی ضدانفجار که از خلاقیتهای منحصر به فرد ایرانیان در زمینه مهندسی جنگ تحمیلی بوده، تحقیقاتی در دست انجام است. ضمناً معرفی مفصل تری از فعالیتهای دفتر فنی، آموزشی و پژوهشی در فصلنامه آیینه ایثار شماره 40 انجام شده که در دسترس عموم دانشجویان قرار دارد.
دفتر فنی.jpg

گروه خبری: فرهنگی و اجتماعی
تاریخ ثبت خبر: 1396/02/19
ویژه: بلی
گروه منبع: معاونت ها
تعداد مشاهده: 180

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>