Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

برگزاری چهارمین جلسه کرسی راهبردی محیط زیست در پژوهشکده علوم محیطی

$
0
0
متن خبر:
چهارمین جلسه کرسی راهبردی محیط زیست شورای عالی امنیت ملی با موضوع «آینده‏نگری آلودگی هوا» در پژوهشکده علوم محیطی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر مخدوم استاد برجسته محیط زیست کشور که ریاست جلسه را بر عهده داشت اشاره کرد مشکلات آلودگی هوای کلان‏شهرها در دو بعد سخت‏افزاری و نرم‏افزاری قابل بررسی است.
وی افزود: مشکلات سخت‏افزاری شامل مهندسی شهرسازی، مساله گردوغبار و برج‏سازی در مسیر انتقال هوا است و مسائل نرم‏افزاری هم از قبیل اتومبیل‏های فرسوده، موتورهای دودزا و بنزین غیر استاندارد است.
دکتر مخدوم در ادمه یادآور شد: توچال، دولت و عباس‏آباد سه مسیر تونل هوای تهران هستند که برج‏سازی در این مناطق این تونل‏ها را مختل و بی‏اثر کرده است.
این استاد برجسته محیط زیست تاکید کرد: اصلاح نرم‏افزاری راحت‏تر و کم‏هزینه‏تر است و ساده‏ترین اقدام نیز اصلاح سوخت است.
وی مجدداً ایده پیشین خود را مورد تاکید قرار داد که سازمان حفاظت محیط زیست می‏تواند تاثیری جدی‏تر بر کنترل آلودگی هوا داشته باشد و شهرداری تهران نیز اثرگذارترین نهاد در حوزۀ مشکلات سخت‏افزاری آلودگی هواست، اما نمی‏تواند متولی مدیریت و کنترل آلودگی هوا باشد.
سپس دکتر لیاقتی، رییس پژوهشکده علوم محیطی و مسئول کرسی راهبردی محیط زیست در همین زمینه اشاره داشت که علاوه بر برج‏سازی، سبک خیابان‏سازی نیز تشدیدکنندۀ آلودگی هواست و ترددهای بی‏مورد نیز به این موضوع دامن می‏زند. و پیشنهاد بازنگری ظرفیت زیستی شهر تهران را مطرح کرد.
در ادامه دکتر رشیدی نیز با تایید دیدگاه‏های مطرح شده بیان کرد: اگر ما کیفیت سوخت را ارتقا ببخشیم ولی ترافیک به گونه‏ای باشد که یک مسیر 15 دقیقه‏‏ای را در 45 دقیقه طی کنیم گویی اصلاح کیفی سوخت هیچ تاثیری نداشته است.
در ادامه مهندس ایزانلو از سازمان گسترش و نوسازی صنایع به ضعف و عدم رشد سیستم‏های نظارتی از ابعاد مختلف علمی، مالی و نیروی انسانی اشاره کرد. به اعتقاد وی اولویت در آلودگی هوا باید کاهش ذرات کوچک‏تر از 5/2 میلی‏متر و NOx باشد و همچنین ساماندهی خودروهای سنگین گازوئیلی و کاربوراتوری که 40 برابر آلاینده‏تر از خودروهای نوین فعلی هستند.
سپس دکتر مهردادی، مدیرکل محیط زیست استان تهران به ارائه گزارشی از آلودگی هوای تهران پرداخت و اظهار داشت: پایش‏های اداره کل تهران نشان می‏دهد در دو ماه اخیر به حدود 200 واحد عمدتاً آلاینده اخطار داده‏ایم؛ در حوزۀ حاکمیتی هم دولت در 17 شهریور 93 مصوبه‏ای دارد مبنی بر این که دستگاه‏های مختلف در حوزه‏های سوخت، خودرو، منابع ساکن، نیروگاه‏ها، مدیریت حمل و نقل شهری باید بررسی و مدیریت شوند.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که سهم دانشگاهیان در حل مسالۀ آلودگی هوا بسیار کم‏رنگ است و با توجه به اعتبار دانشگاهیان در رسانه‏ها و افکار عمومی جامعه، آنها باید جدی‏تر در این حوزه مشارکت کنند.
در ادامه دکتر کلانتری اظهار داشت ما در سال 1392 با کمک دستگاه‏های مرتبط و دانشگاه صنعتی و دانشگاه اصفهان برنامه جامع آلودگی هوای استان اصفهان را تهیه کردیم؛ ما در تدوین این برنامه به 30 دستگاه اجرایی رسیدیم که در کنترل آلودگی هوا نقش دارند؛ ضمن آن که در تدوین این برنامه از تجارب مکزیکوسیتی و توکیو و راهکارهای آنها نیز بهره گرفته شد.
سپس دکتر فیاضی از دبیرخانه شورا یادآورشد که هدف از برگزاری این جلسات، جستجو و واکاوی مسائل آینده محیط زیست کشور است و رویکرد ما نیز پرداختن به مسائل راهبردی است. کرسی‏‏های راهبردی به دنبال بحث‏های جسورانه علمی‏‏ای هستند که هنوز در آنها در کشور به وضعیت قرمز نرسیده‏ایم ولی ممکن است برسیم. از این منظر باید کرسی نگاه راهبردی خود را داشته باشد و نباید موضوع محیط زیست به موضوعی سازمانی تقلیل یابد.
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1395/11/06
ویژه: خیر
گروه منبع: پژوهشکده ها
تعداد مشاهده: 211

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>