Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

برگزاری سخنرانی روانشناسی عرفی و گرایشهای گزاره ای

$
0
0
متن خبر:
نشست علمی با موضوعروان شناسی عرفی وگرایشهای گزاره ای در تاریخ دوشنبه مورخ 27/8/94 در دانشکده علوم تربیتی وروان شناسی اتاق 316 برگزار شد.
 روانشناسی عرفی (Folk Psychologyنظریه­ای دربارۀ رفتار انسانها است. مانند هر نظریۀ دیگری، این نظریه، وجودِ هویات و قوانینی را فرض می­گیرید و به کمک آنها پدیده­های تبیین­خواه (یعنی رفتار انسانها) را تبیین و پیشبینی می­کند.
هویاتی که در روانشناسی عرفی فرض گرفته می­شوند عبارت­اند از باورها (beliefsامیال (desires)، امیدها (hopes) و دیگر گرایشهای گزاره­ای (propositional attitudes). قوانین روانشناسی عرفی، چیزهایی شبیه به این هستند:
اگر کسی میل به  x داشته باشد و باور داشته باشد که بهترین راه برای رسیدن به x ، انجامِ عملِ  y است، آنگاه (به شرط وجود بقیۀ شرایط) وی عملِ y را انجام خواهد داد.
در چند دهۀ گذشته، بعضی از فیلسوفان و عالمان علوم شناختی (1981Curchland ؛ 1986Curchland ؛ 1983Stichصحتِ روانشناسی عرفی به عنوان یک نظریه را زیر سؤال برده­اند. از نظر آنان، روانشناسی عرفی، نظریۀ باطلی است و در نتیجه، هویاتی که در روانشناسی عرفی فرض گرفته می­شوند واقعا وجود ندارند. از نظر ایشان، روانشناسی عرفی، نظریه­ای است مانند نظریه­های باطل دیگری که زمانی مطرح بودند اما با پیشرفت دانش بشر، کنار گذارده شدند.
مثلا، زمانی در شیمی نظریۀ فلوژیستون مطرح بود. در این نظریه، موجودی به نام «فلوژیستون» فرض می­شد و به کمک آن و قوانین حاکم بر رفتار آن، پدیدۀ احتراق تبیین می­شد. اکنون می­دانیم که این نظریه، باطل است و در نتیجه، موجودی که در آن فرض گرفته می­شد واقعا وجود ندارد.
گفته می شود که وضعیت روانشناسی عرفی مانند نظریۀ  فلوژیستون است. یعنی آنکه، روانشناسی عرفی، نظریۀ باطلی است و در نتیجه، هویاتی مانند باور و میل که در آن فرض گرفته می­شوند واقعا وجود ندارند. مدافعان این دیدگاه توصیه می­کنند که این نظریه را رها کرده و نظریه­ای را که در سایۀ پیشرفت­های روانشناسی علمی و علومی مانند آن مطرح می­شوند جایگزینِ روانشناسی عرفی کنیم. در این سخنرانی، به توضیح روانشناسی عرفی، بیان ادلۀ مخالفانِ آن، و بررسی پاسخهایی که به ایشان داده شده است، پرداخته شده است. 
IMG_2585.JPG
IMG_2592.JPG
IMG_2594.JPG
IMG_2596.JPG




گروه خبری: پژوهشی و فناوری
تاریخ ثبت خبر: 1394/07/27
کلیدواژه: روانشناسی عرفی - گرایشهای گزاره¬ای
ویژه: بلی
گروه منبع: دانشکده ها
تعداد مشاهده: 723

Viewing all articles
Browse latest Browse all 193770

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>